Donar geveegt en Den Bosch gelijk

Nou Donar zou goed genoeg zijn om Amsterdam te verslaan maar in de tweede wedstrijd speelde Amsterdam Donar van de mat. De grootste thuisnederlaag in jaren als resultaat voor MPC Donar en dat in de halve finale van de playoffs… Komend weekend zal het wel over zijn voor de groningers helaas. De wedstrijd zelf was er een van een heel erg sterk spelend Amsterdam. Maar de scheidsrechters lieten het continue trek en mepwerk van Ricoh ook toe. Hadden ze dat niet gedaan en net zo gefloten als ze tegen Donar deden dan was het misschien wel heel anders gelopen… Dat deed het niet en was het gat in de rust al meer dan 20 punten. In de tweede helft leek het af te stevenen op 40 punten maar het werden er uiteindelijk 35. Erik Schuur speelde sterk en haalde McGuthrie uit de wedstrijd. MPC Donar – Ricoh Astronauts 53 – 88 (0 – 2) Vanilla zonder Sneed maar met standin voor hem Frederiks naar Den Bosch toe. Helaas mislukte de missie om een 2 – 0 voorsprong te nemen. De brabanders wonnen in een slechte wedstrijd en is het nu gelijk in deze halve finale. Wordt nog leuk dus. Misschien gaat het lelijke eendje van de competitie, Canoe Jeans, nog wel naar de finale. Frederiks was weer topscorer bij Weert. Canoe Jeans – Vanilla Weert 70 – 64 (1 – 1)