Donar houdt hoop op finale levend

Het mooie van play-offs basketbal is dat elke wedstrijd om iets gaat. Er staat elke game iets op het spel en doordat dit seizoen de series korter zijn is het nog spannender.
Deze halve finales met maar maximaal drie games betekent voor Donar dat het vanavond moet winnen anders is het seizoen ten einde. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Heroes Den Bosch.
In deze tweede game zal Juwann James niet meespelen vanwege een blessure.

De ploegen beginnen redelijk gelijk op gaand aan de game waarbij vooral de gedreven Damjan Rudez opvalt. Hij maakt de eerste zeven punten voor Donar deze game. Dat hebben we dit seizoen ook wel anders gezien.
Maar dat is niet genoeg om Donar op voorsprong te houden. Sterker nog mede door een aantal aanvallende rebounds van Van der Mars komen de Heroes op voorsprong. Ze nemen met 11-16 een klein gaatje. Het is Rudez opnieuw
die met een driepunter er 18-16 van maakt en Donar weer op voorsprong zet. Daarna scoort Ogungbemi-Jackson nog van heel ver en nog een paar scores aan beide zijden en het is 25-20 voor Donar na het 1e kwart.

Dat tweede kwart begint met een driepunter van Lacy en daarna een hele fraaie alley oop afgemaakt door Brandwijk op aangeven van Lacy. Ineens is het verschil 30-20 en nu zal Heroes Den Bosch moeten gaan aanhaken.
Die inhaalslag lukt bijna mede door weer een paar rebounds voor Van der Mars. Zijn collega Mayfield legt er bij 36-35 al zijn 22ste punt van deze game in. Die Demario Mayfield lijkt niet te stoppen te zijn in de 1e helft door Donar.
Mede door wat driepunters van Ogungbemi-Jackson en Caruso gaat Donar de rust in met een 51-43 voorsprong. Wat een eerste helft zo met veel scores en een aantrekkelijke pot om te kijken.
Het aantal turnovers van beide ploegen samen is maar 8 en dat is laag. Daarnaast scoort Donar 7 uit 10 driepunters wat een percentage is van 70% en ongebruikelijk hoog. Rudez en Mayfield zijn met 16 en 22 de aanvoerders qua punten voor hun ploegen.

Maar goed zo’n hoge score en percentages van 70% gaan beide nooit een gehele wedstrijd door. Dat blijkt wel na de rust. Het duurt minuten voor er weer gescoord wordt. De bal lijkt ineens niet meer door de ring te willen en zo zijn er na vijf minuten nog maar 7 punten extra genoteerd op het scoreformulier. De thuisploeg loopt heel langzaam wel weg bij zijn tegenstander. Als de thuisploeg de vrije worpen benut na een onsportieve fout van Miha Lapornik is het 65-50 en staat de grootste voorsprong op het bord. Een slecht kwart met maar 9 punten voor de Heroes Den Bosch zorgt
voor een tussenstand van 67-52. Een derde game in deze serie komt erg dichtbij maar in een kwart kan het verschil goed gemaakt worden.

Het kwart begint met een fraai block van Brandwijk. Zijn tweede op rij en zo komt het scoren van Heroes nog niet echt los dit kwart. Waar de 1e helft veel mooie scores te zien waren is het tempo een beetje uit de game. Veel onderbrekingen door vrije worpen. Maar ondanks verwoede pogingen van Lapornik om nog iets te forceren blijft het gaatje rond de negen punten schommelen in het voordeel van de thuisploeg. Demario Mayfield laat in de laatste seconden nog een fraaie score aantekenen maar het mag niet meer baten.
Ondanks zijn 29 punten verliezen de Heroes in Martiniplaza game 2 met 79-71. Een schotpercentage van 20% van achter de driepuntslijn heeft de ploeg uit Den Bosch niet veel gebracht. De ploegen kunnen zich gaan opmaken voor de alles beslissende game 3 aanstaande donderdag in