Donar wint tijdens open dag van Antwerp Giants

De organisatie van Donar heeft voor de open dag het programma een beetje aan moeten passen ivm de geldende coronamaatregelen. Geen uitgebreid handtekening jagen voor de kinderen bijvoorbeeld. Daarvoor in de plaats werd er een soort van “wie is het?” gehouden en moesten de bezoekers vanaf de tribune met hun telefoon stemmen welke speler ze zien.

Na deze introductie liep Martiniplaza nog meer vol om vervolgens de oefenwedstrijd tegen de Antwerpen Giants te aanschouwen. Een tegenstander later in het seizoen waarschijnlijk en dus interessant om te zien welke spelers zij nu hebben.

Het Belgische team heeft met Mwema een Belgische international die na jaren Oostende weer is terug gekeerd in Antwerpen. De speler neemt zijn team in dat 1e kwart op sleeptouw. Donar komt er niet echt aan te pas en staat met 13-28 achter na 10 minuten spelen.

Hoeveel waarde moet je hechten aan een oefenwedstrijd? Nou volgens coach Otten is het serieuze zaak. “We komen ze later dit seizoen ook weer tegen en willen graag zien hoe het gaat tegen dit team. Daarnaast is het gewoon een wedstrijd en die wil je altijd winnen. Voor deze fase van het seizoen is het ook vooral werken.”

Donar in trekt het tweede kwart met vooral Nwogbo de wedstrijd gelijk en de center maakte in dit 2de kwart een goede indruk. Beter dan zijn start met wat ongelukkige moves. Hij zal niet als topscorer eindigen maar wel veel punten verzamelen.

Het is dan 46-48 als beide ploegen de kleedkamers opzoeken. Na deze onderbreking wordt het een heerlijk spannende pot. Het voelt mede doordat er toch een mooie opkomst aanwezig is qua bezoekers als een soort spannende Europese wedstrijd. Donar mag zelfs even leiden dankzij een driepunter van Williams. Maar met 67-68 is het toch Antwerpen die het laatste kwart ingaat als leider in de wedstrijd.

Maar dan na enkele minuten in het laatste kwart is het Marquis Addison die opstaat en driemaal op rij een driepunter maakt. Van 75-75 is het ineens 83-75 en hij maakt daarna nog een paar punten en ineens komt de overwinning dichtbij. Addison maakt 14 punten op rij voor Donar en dat breekt de tegenstander. Koenis mag nog even een dunk maken na een fijne pass van Austin Luke. Uiteindelijk wint Donar deze vermakelijke pot met 95-86 en dat wordt nog wat later dit seizoen. Antwerpen Giants is een pittige ploeg. Naast Mwema is het de Ijslander Fridriksson die ook 24 punten maakt voor zijn ploeg. Zo verloopt de oefencampagne voor Donar erg positief. Maar helaas maakt ook op deze zonnige zondag 1 zwaluw nog steeds geen zomer. Vrijdag de volgende oefenwedstrijd.