Donar wint makkelijk en plaatst zich eenvoudig voor de halve finale

De pandemie zorgt voor een wat bijzondere verloop van de play-offs waardoor de kwart finale over twee wedstrijden wordt gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen Williams en Ogungbemi-Jackson hun seizoensprijzen uitgereikt. Donar is dat tweeluik goed begonnen dankzij een winst met 8 punten verschil in en tegen Den Helder.

Dat zou voldoende moeten zijn voor de thuisploeg om dan in Martiniplaza te kwalificeren voor de halve finale.
Maar in dat 1e kwart wordt het verschil nog niet echt gemaakt tussen de ploegen. Den Helder Suns komt gewoon aardig mee mede natuurlijk dankzij Kovac en Brace.

Coach Pete Miller heeft wel wat aanpassingen gedaan in de rotatie. Williams maakt meer minuten en ook Koenis lijkt weer een grotere rol toebedeeld te krijgen. Daarnaast is het verschil in de stijl van coachen behoorlijk anders. Miller staat rustig langs de kant of zit rustig op zijn stoel. Daarnaast lijkt het slechte begin van een wedstrijd er een beetje uit.

Zo eindigt Donar het eerste kwart met 20-16 en dus een klein gaatje. Maar dat gaatje wordt in het tweede kwart snel weggewerkt door Den Helder Suns. Zeker dankzij Boyd van der Vuurst de Vries komen de bezoekers goed terug. Vlak voor de grote pauze is er nog een opstootje tussen Williams en Gorissen en beide heren worden terecht bestraft met een technische fout. De kleine voorsprong die Donar dan heeft opgebouwd blijft tot aan de rust. Het is dan 38-33 met Ogungbemi-Jackson als de meest productieve speler voor de thuisploeg met 14 punten. Bolden Brace komt aardig in de buurt met 11 puntjes.

Na een verplichte pauze van 15 minuten is het natuurlijk de vraag wordt het gat groter voor Donar en valt de beslissing of kan Den Helder Suns nog een goede tegenaanval inzetten. Maar eigenlijk komt het antwoord op die vraag in de eerste minuten wanneer Donar de score op 48-38 zet bij 7:13 te gaan. De eerste voorsprong met dubbele cijfers. Het duur nog 6 minuten en het gat is zelfs 20 punten geworden. Ogungbemi-Jackson maakt er dan 71-51. Het zijn alweer 22 punten voor de topscorer bij Donar. Als het kwart afgelopen is bij 74-54 is het wel duidelijk dat de laatste minuten van dit seizoen zullen aanbreken voor de Den Helder Suns.

In dat laatste kwart wordt het niet meer spannend maar komen er bij beide ploegen nog wel spelers in het veld die normaal gesproken weinig tot niet spelen. Kjeld Zuidema en Adetunji voor Donar en die ook nog eens wat puntjes maken. Hoogtepuntje is de alley-oop van Watts na het aangeven van Lacy.

Willem Brandwijk is de man die morgen mogelijk op taart mag trakteren. Zijn dunk betekent de magische grens van 100 punten doorbroken. Zo wint Donar uiteindelijk met 105-77 en gaat het door naar de halve finale. Voor Den Helder Suns is het seizoen afgelopen maar dat kan men met opgeheven hoofd doen. De ploeg heeft een prima seizoen afgeleverd en met Boyd van der Vuurst de Vries heeft het een groot talent uit huis.

Zaterdag zal de halve finale beginnen voor Donar.