Donar is het sterkste team en wint zijn tweede Europe Cup-game op rij

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar heeft de wens om Europees te overwinteren. Dat is een fraaie doelstelling zeker omdat dat in de afgelopen amper is voorgekomen bij een Nederlands team. Het is zeker mogelijk in deze poule. De Franse ploeg Gravelines zal waarschijnlijk de eerste plek in de poule opeisen. De drie andere teams zijn gelijkwaardig maar mogelijk is Körmend de sterkste van dit trio.

In ieder geval is de opdracht om thuis te winnen van de Hongaren om de doelstelling in leve te houden. Afgelopen seizoen stonden de ploegen ook tegen over elkaar en toen won Donar in eigen huis. Maar de ploegen zijn behoorlijk veranderd en Donar moet het stellen zonder Drew Smith en een zieke Mladenovic.

In het eerste is Donar de bovenliggende partij en loopt het acht punten weg bij de gasten. Dat is tot twee minuten voor de eerste break. Donar speelt die eerste acht minuten goed basketball. Daarna kantelt de wedstrijd langzaam aan de andere kant op.

Körmend neemt in het tweede kwart de leiding over en op een halve minuut na blijven ze aan de leiding. Het sterke spel van de start is er niet meer zeker in de aanval. Maar Donar blijft wel knokken en dankzij schoten van Jeter en Dourrisseau kunnen de gasten nooit een gat slaan van meer dan zes punten.

De Hongaren hebben met Petty en Saddler twee goed scorende spelers maar ze kunnen niet doordrukken en zo blijft de game spannend. Naast Jeter en Dourisseau mag Fieler niet vergeten worden want hij scoort dan misschien niet zoveel als het dragende duo maar zijn blocks en rebounds dragen veel bij in het resultaat.

In het derde kwart mag Jeter even een paar minuten gaan zitten maar het leidt niet tot een groter verschil. De ploegen blijven zo’n zes punten uit elkaar. Speler Allen na afloop heeft lovende woorden over Jeter na afloop:”ze hebben echt een hele goede point guard, hij domineert het spel. De volgende keer moeten we hem proberen in te perken.”

Bij 60-65 en nog ruim zes minuten te spelen gebeurd zet Donar in een offensief in en Jason Dourisseau mag met een driepunter beide ploegen op gelijke hoogte brengen. Het publiek veert op in Martiniplaza en nog vier minuten knokken te gaan. Egis Körmend lijkt zichtbaar aangeslagen door dit moment en valt uit elkaar. Eenvoudige ballen missen, vijf teamfouten en vrije worpen tegen. De vechtmachine Donar pakt zo andermaal een overwinning in de Europe Cup. Een zeer karaktervolle overwinning en zeer welkom voor het realiseren van de doelstelling.

Coach Cizmic is kort en krachtig na afloop. “Ik vind entourage hier goed en dat is ook goed voor de sport. Voor ons was het heel lang vrij goed maar er is een fase waarin niet meer samen spelen en dan verspelen we het. Maar we zien uit naar de wedstrijd in Körmend.”

Braal is uiteraard zeer tevreden maar de volgende ronde halen is nog niet binnen. “Drie overwinningen zijn zeker nodig en een goed doelsaldo. Iets wat voor ons vorig jaar niet lukte. Op dat punt doen we het dit seizoen ook beter. Ik heb genoten van het vechten en ons team prestatie. Een fantastisch gevecht met veel energy in de hal. Over Drew Smith kan ik nog weinig zeggen maar hij had geen toestemming om te trainen of spelen de afgelopen dagen. Komende dagen weer onderzoeken om te zien hoe verder.”

Donar-speler Jason Dourisseau verwoordt de wedstrijd in een zin heel goed. “Körmend heeft individueel goede spelers maar wij lieten de moed nooit zakken en bleven vasthouden aan ons wedstrijdplan.”