Donar kegelt Heroes Den Bosch uit de Basketball Cup

Donar zit de laatste weken in een opgaande lijn en de nederlaag van twee punten uit tegen Den Bosch was misschien wel een teken dat het team zich aan herpakken is. Heroes Den Bosch is nog steeds gewoon de trotse koploper in Nederland en erg goed team. Daarnaast wonnen ze dinsdag nog thuis in de FIBA Europe Cup.

Nederlandse ploegen spelen wel vaker een slechte wedstrijd na een Europees duel. Maar de return tussen Donar en Heroes Den Bosch is wel een groot verschil. Donar staat de bezoekers maar 31 punten toe na drie kwarten spelen.

Een ruststand van 39-21 tussen deze ploegen is ongekend. De thuisploeg komt in een fijne flow door een paar steals van Magdevski. Daardoor komt Donar snel op een tien punten marge.

De thuisploeg zet veel druk op de eerste passes en dat levert veel fast breaks op. Heroes Den Bosch kan daar in de eerste helft weinig tegen in brengen. Alleen voormalig Donar speler Thomas komt echt aan scoren toe.

Het gat is dus al 18 punten bij rust en de wedstrijd lijkt over te zijn. Donar loopt steeds een beetje verder uit met prima spel. De afsluiting van het derde kwart is een fantastische alley-oop tussen Magdevski en Zakis.

Dat laatste kwart is de focus wat weg bij Donar en dan komt Den Bosch een beetje terug. Mede door onsportieve fouten bij Donar. Maar Den Bosch kan nooit zodanig dichterbij komen dat het nog echt spannend wordt.

Taylor wordt topscorer voor Donar met 18 punten en Thomas met 12 voor Heroes Den Bosch.

Donar gaat door naar de halve finales van de Basketball Cup en zal het gaan opnemen tegen Zorg&Zekerheid Leiden.