Donar wint een spannende eerste wedstrijd halve finale Basketball Cup

Donar speelt thuis tegen Zorg&Zekerheid Leiden voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de Basketball Cup. Het is ook de return van Worthy de Jong. De speler die in de zomer nog bekend maakte alleen nog maar 3×3 basketball te gaan spelen keert toch terug op het grotere veld. In zijn eerste wedstrijd maakt die al veel minuten maar echt wedstrijdfit is die nog niet.

Leiden neemt het iniatief een beetje in het begin van de game en kan na een spannend eerste kwart gaan rusten met een 15-18 voorsprong.
Daarna verliezen de bezoekers de overhand en op nog zo’n 3 minuten voor de grote pauze komt Donar mede dankzij een fijne dunk van Gaddefors op 37-34. De rust breekt aan bij 37-36 met Mounce en Hammond als de topscorers voor beide ploegen.

Na de rust start de thuisploeg beter en neemt een klein beetje afstand. Bouwknecht zorgt met een driepunter voor beetje aansluiting bij 47-43.
Een fase breekt aan waarin Donar mogelijk de genadeklap had kunnen delen maar door vrije worpen die misgaan en geknoei bij de thuisploeg wordt het gat nooit over de 10 punten getild. Het laatste kwart gaat beginnen bij 51-45.

In die laatste minuten komt Zorg en Zekerheid Leiden nog een paar keer terug tot drie punten. Maar het zal de bezoekers niet lukken om andermaal dit seizoen te winnen in Martiniplaza. Het is Roald Zakis die de winst zeker stelt met een driepunter. Uiteindelijk wint Donar met 68-63. Zondag gaat de halve finale verder.