Donar komt duidelijk te kort tegen Kiev en is zo goed als uitgeschakeld

De tweede Europese thuiswedstrijd van het seizoen tegen BC Budivelnyk Kyiv. Voor Donar is winnen belangrijk om nog zicht te houden op overwintering in de FIBA Europe Cup. Maar dat blijkt al snel een hele moeilijke opdracht te worden.

Donar creert wel schoten en ook best kwalitatief goede schoten maar Butjankovs is erg ongelukkig in de afronding. De ploeg uit Kiev daarentegen krijgt de bal zeer eenvoudig door het netje. De start is dan ook voor de bezoekers die na een kwart spelen al met 8-19 aan de leiding gaan.

In het tweede kwart gaat het niet veel beter voor Donar. Het is een herhaling van zetten en dankzij de schoten van Johnny Berhanemeskel eindigt het tweede kwart in 12-21. Beide ploegen gaan dus pauzeren bij 20-40 en dat is fors. Maar met 17,4% tweepunters en 16,7% driepunters win je geen enkele wedstrijd.

Geen idee wat er besproken is in de pauze maar halverwege het derde kwart begint het momentum een beetje te kantelen. De thuisploeg komt een beetje terug in de game maar de achterstand is nog steeds fors.

Mede dankzij Callison zet Donar in dat derde kwart een 16-0 run neer. De stand 46-61 is iets beter. Bij aanvang van kwart vier is het nog even Donar en dan scoort Kiev weer met een heerlijke dunk van Grant.

De thuisploeg komt nog even terug tot 12 punten maar daar blijft het bij. Helaas het derde verlies dit seizoen in Europees verband en zo goed als uitgeschakeld.

“We hebben vooral behoefte aan tijd om te trainen. Ik zie progressie en dan gaat het team zich vast nog verder ontwikkelen”, aldus coach Vlade Stimac.

Donar verliest uiteindelijk met 61-74 in Martiniplaza. Callison wordt met 14 punten topscorer voor Donar en Berhanemeskel is met 27 punten de grote meneer voor Kiev.

Woensdag 2 november de laatste Europese thuiswedstrijd tegen BC Kalev/Cramo.