Donar verliest nipt maar kan nog steeds de BNXT Playoffs winnen

Een enigzins verrassende finale voor de BNXT Playoffs met Donar en ZZ Leiden. Nu is de belangrijkste vraag wie is het meest fit. Beide ploegen hadden een intense pot in de halve finales.

Donar lijkt scherper te zijn en begint dan ook goed met een 21-14 eerste kwart. Dat zelfs zonder punten van de uitblinker van de vorige game, Austin Luke. In dat tweede kwart gaat Donar nog even door ondanks dat ZZ Leiden zeker niet slecht speelt. De thuisploeg kan zijn voorsprong zelfs uitbouwen tot tien punten.

Maar ZZ Leiden kan in die laatste minuten voor de rust toch nog een beetje terug komen. De achterstand wordt beperkt tot vijf punten. Het is tijd voor de thee bij 39-34.

Het spelbeeld veranderd in het derde kwart. ZZ Leiden schiet vanuit alle hoeken raak en scoort dertig punten in een kwart. De voorsprong van Donar verdwijnt dus. Mikalauskas gaat voorop en zorgt ervoor dat de bezoekers de leiding overnemen in de game. Na drie kwarten is het dan 59-64.

In enkele minuten kan Donar zich weer herpakken en brengt de gelijke score op het bord. Het zijn vooral Williams en Koenis die scorend veel brengen vanavond. De bekende namen zoals Addison, Luke of Gavin hebben amper een scorende inbreng deze game. Gavin speelt zelfs maar negen minuten, geen punten en een enkel schot geschoten.

De bezoekers van de laatste wedstrijd in Martiniplaza dit seizoen worden in die laatste minuten opnieuw vermaakt met een zeer close game. Puntje-puntje en missers aan beide zijden zorgen voor amper verschil tussen de ploegen. Ingram maakt een fout op Mikalauskas en die kan vanaf de vrije worp lijn de ploegen op 72-72 en 72-73 zetten. Leiden dus aan de leiding en vervolgens maakt Williams een turnover.

In de break voor Leiden maakt Koenis een fout op Midtgaard. Zijn vrije worpen blijken de laatste scores te zijn van de game en zo wint ZZ Leiden met 72-75.