Donar komt tekort om het kwalificatietoernooi te winnen maar gaat wel door

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar en Benfica hebben in de laatste seizoen vaker tegenover elkaar gestaan. Fraaie wedstrijden en een deel van dat Benfica stond vanavond in Martiniplaza opnieuw op het parket. Daarmee heb je dus routine en ervaring door de jaren heen. Iets wat het team van Donar nog niet heeft.

Dat wordt in deze wedstrijd eigenlijk ook wel een beetje duidelijk. Benfica gaat direct aan de leiding en afgezien van een moment dat Donar terug komt tot 48-48 controleren ze de wedstrijd. Net een beetje slimmer in de aanval en zeker de pick-and-roll rendeert vrij goed voor Benfica. Daarnaast leest men net even beter de aanval van Donar en dat brengt vooral de guard bij Donar in de problemen.

Maar zeker in dat spannende laatste kwart is het Brandwijk die door twee driepunters op rij even zorgt voor hoop dat Donar het toernooi winnend kan afsluiten. Benfica laat zich uiteindelijk niet van de wijs brengen en pakt gecontroleerd de toernooiwinst. Donar heeft door het enome verschil van afgelopen woensdag op doelsaldo zich wel geplaatst voor het reguliere seizoen in de FIBA Europe Cup.

Benfica wint met 73-81 en topscorers zijn Lotanna Nwogbo met 17 punten voor Donar en Makram Ben Romdhanemet 19 punten voor Benfica.

Uiteindelijk is de doelstelling plaatsing voor het reguliere seizoen behaald. Donar zal uitkomen in Groep A met het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls, het Britse London Lions en uit Duitsland afkomstige medi Bayreuth. Op 13 oktober zal dan de eerste game zijn in Martiniplaza tegen de Lions.