Donar wint de eerste game in FIBA Europe Cup kwalificatie toernooi

Na de start van de BNext-league is het nu dus tijd voor de aftrap van het Europese seizoen. Doelstelling is plaatsing voor de FIBA Europe Cup. Maar daarvoor moet vanavond Swans Gmunden voor aan de kant gezet worden.

Dat lijkt in het 1e kwart goed te lukken maar daarna zakt het in. Na een kwart van 12-22 staat Donar voor minuten droog in het tweede kwart. Pas na bijna 6 minuten is topscorer Nwogbo degene die Donar weer wat punten bezorgt. Inmiddels is Swans Gmunden weer helemaal terug gekomen en zelfs op gelijke hoogte.

Tot aan de rust herstelt Donar een klein beetje de voorsprong en laat wel zien de betere partij te zijn. Zeker de sterke Nwogbo laat zich nadrukkelijk zien en staat al op 14 punten bij de rust.

De thee heeft Donar goed gedaan want na rust is het een wervelend kwart voor de thuisploeg. Een 15-30 kwart beslist de wedstrijd en het laatste kwart is vooral voor de statistieken nog van belang.

Austin Luke was vanavond weer terug op het veld maar hoe lang Henry Caruso afwezig zal zijn is onbekend. Vrijdagavond zal hij zeer waarschijnlijk niet aantreden in de finale van dit kwalificatie-toernooi tegen Benfica.

Topscorer voor Donar is Nwogbo met 22 punten en voor Swans Gmunden was Blazan het meest productief.