Donar mag tien minuten mee doen, verliest tweede plaats in Elite A

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar begint thuis aan zijn Elite A-campagne tegen Landstede Zwolle. De Elite A begon niet zo goed voor de mannen van Rudez dus hopelijk kan er nu tegen Landstede Hammers een beter resultaat behaald worden. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder de geblesseerde Henry Caruso en ook Thomas Koenis zit uiteindelijk de gehele game op de bank.

De Landstede Hammers gingen opvallend ruim ten onder in Den Bosch maar iedere topploeg heeft wel eens een uitglijder tijdens het seizoen. Daar kan niet veel waarde aan gehecht worden. De ploeg heeft zich in de afgelopen tijd opnieuw ontwikkeld tot een stabiele topper die elke ploeg pijn kan doen. Een geduchte tegenstander van Donar. Een winst met 27 punten aan het begin van het seizoen zal er vanavond niet opnieuw in zitten voor Donar.

Het begin is even voor Landstede Hammers maar mede door Moreton kan Donar in het spoor blijven. Opvallend is dat beide ploegen al vroeg key spelers in foul trouble hebben. DaVonte Lacy verzamelt in de eerste vier minuten drie fouten en zit kort daarna voor lange tijd op de bank. ZIjn vervanger Justin Watts scoort dan vervolgens wel en brengt zijn ploeg bijna op gelijke hoogte. Het is uiteindelijk Will Moreton die de teams weer op 14-14 zet. In de slotseconden haalt Landstede Hammers geen score uit de break dankzij een fraai block van Brandwijk.

Na een korte onderbreking maakt Damjan Rudez een fraaie driepunter en dat is dan ook de enige keer in de game dat Donar aan de leiding gaat. Het wordt 18-18 en dan volgt er een goaltending en Landstede Hammers is met 18-20 opnieuw aan de leiding. Joseph doet daarna Donar met twee scores op rij nog meer pijn en zo is het gat ineens 11 puntjes voor de bezoekers.
Kayle Locke maakt vervolgens een fraaie score door in zijn drive eerst een hele serie fake bewegingen te maken alvorens Rudez kinderlijk eenvoudig voorbij te lopen. Daarna onderbreekt Moreton met een bommetje 12-0 run van Landstede Hammers.

In de theepauze staat er een score van 26-48 op het bord. Landstede Hammers wint het kwart met 12-34 en het reboundgevecht is ook in hun voordeel met 15-25. Het zijn vooral Dahlman en Dunn die heel veel ballen uit de lucht plukken. Er staat een groot gat op het scoresheet en er is serieus werk aan de winkel voor de thuisploeg. Eigenlijk is de tweede helft zoals in veel thuiswedstrijden voor Donar, namelijk de achtervolging inzetten.

De inhaalrace wordt zowaar ook echt ingezet na de break want mede dankzij zes punten op rij voor Ogungbemi-Jackson komt Donar tot een 10-0 run. Wat helpt is de driepunter van Lacy en een fout en hij verzilvert zijn vierpunts-play volledig. Daarna volgt er een turnover voor Landstede Hammers en zelfs via de livestream is het op te merken dat Herman van den Belt woest is over wat er op dat moment op het veld gebeurt.

Lacy scoort opnieuw en dan vooral vanaf de vrije worp lijn en dan is het gat terug gelopen tot acht puntjes. Zo vlot als het gat bijna werd ingelopen zo snel kan Landstede Hammers eigenlijk de voorsprong van het begin van dit kwart herstellen. Zeker de bijna niet te stoppen Dahlman grijpt ballen op onmogelijke plekken en als die de drive of schot niet kan afmaken dan mag die wel aanleggen voor een vrije worp. Noah Dahlman scoort meer punten vanaf de vrije worplijn dan vanuit het veld. De niet hele lange speler is super effectief en komt uiteindelijk uit op 23 punten en 8 rebounds waarvan vier aanvallende.

Willem Brandwijk maakt nog een leuke dunk en in de buzzer schiet Locke nog een driepunter binnen en eindigt dit kwart bij 47-65.

Donar slaagde er niet in het derde kwart om in te lopen en ook in dat laatste kwart lukt het niet meer. De thuisploeg Moet het na ruim zes minuten definitief stellen zonder Lacy vanwege zijn vijfde fout. De thuisploeg speelde een grote tijd zonder de guard. In die periodes had het team het misschien wel wat moeilijker. Landstede Hammers speelt het laatste kwart gecontroleerd uit en revancheert zich zo van de nederlaag aan het begin van het seizoen. Het wint de game uiteindelijk met 66-79. Daarnaast pakt Landstede Hammers de tweede plaats over in de Elite A.

Will Moreton wordt met 18 punten en 8 rebounds topscorer voor de thuisploeg en Dunn scoort een double double met 22 punten en 13 rebounds. Topscorer in zijn team is Dahlman.