Donar komt ook in eigen huis tekort tegen Den Helder Suns

Zonder geblesseerde Koenis maar met de terug gekeerde Caruso en Watts kan Donar aantreden tegen de Den Helder Suns. De ploegen stonden een paar weken geleden ook elkaar tegenover elkaar en toen leidde de Suns met een enorme voorsprong na het eerste kwart. Een beetje overmoed zorgde er toen misschien een beetje voor Donar toch uiteindelijk aan het langste eind trok.

Vanavond laat Donar dat niet gebeurde en start snel met een kleine voorsprong. Het is Ogungbemi-Jackson die Donar op 10-4 zet en daarmee een klein gaatje kan slaan voor zijn team. Maar daarna verzilveren Rudez en Caruso hun kansen niet en de bezoekers wel. Daarmee kantelt de wedstrijd want nu gaan de Den Helder Suns ineens aan de leiding 10-11. Het blijft een heerlijke puntje-puntje game tot het eind van het kwart maar voor Donar is er wel een achterstand van 13-17.

Direct in de eerste minuut van kwart twee maakt Will Moreton een onsportieve fout en Bolden Brace verzilvert de twee vrije worpen. Diezelfde Brace scoort in de volgende aanval nog een driepunter en zo buiten de Den Helder Suns de onsportieve fout goed uit. Voorsprong voor de bezoekers is nu 13-21 en daarmee is het gat verdubbeld.

De topscorer van de avond voor Donar Ogungbemi-Jackson maakt een driepunter om zo Donar op 21-24 te schieten. Daarna lopen de bezoekers weer een beetje weg en zonder de scores van Ogungbemi-Jackson had het na kwart twee er misschien wel slechter uit gezien. De Amerikaan scoort op belangrijke momenten. Maar de laatste vijf punten komen van Ben Kovac en dan staat er 30-41 op het scorebord voor Den Helder Suns.

Ogungbemi-Jackson en Kovac zijn dan met 12 punten beiden de topscorer. Ogungbemi-Jackson behaalt er zelfs 31 in totaal. Kovac zal niet de topscorer worden voor de Suns.

De tweede helft moet zoals in de laatste wedstrijden in Martiniplaza ook het geval is Donar in de achtervolging. Donar maakt in dit derde kwart toch heel langzaam aan de achterstand goed. Het zijn verschillende spelers bij Donar die ervoor zorgen dat de ploegen weer bijna op gelijke hoogte komen. Maar de Den Helder Suns houden nog een puntje over van de voorsprong bij de aanvang van het laatste kwart.

Het is 61-62 bij dat begin en dan in drie minuten is het ineens 10 punten voorsprong voor de bezoekers. Misschien de onervarenheid of het oppertunisme spelen een rol en dan kan de thuisploeg dichterbij komen. Sterker nog Will Moreton brengt Donar sinds het 1e kwart opnieuw op voorsprong bij 76-75. Er zijn dan nog drie minuten te spelen en er dient zich vervolgens een super spannend slotakkoord aan.

Na enkele scores op en neer is het 80-81 voor Den Helder Suns. Koopman mikt een bommetje door het netje en nog maar een minuut te gaan en vier punten verschil. Damjan Rudez begaat op dit cruciale moment een turnover en uitblinker van de avond Stan van den Elzen legt aan voor een score maar waar die gewoon moest scoren begaat die ook een turnover. Dat had dus de beslissing van de game moeten zijn.
Donar ontsnapt nu en Willem Brandwijk maakt een score en een vrije worp. Weer terug op een puntje.

Daarna scoren alleen nog maar de topscorers van de game Van der Elzen en Ogungbemi-Jackson maar de Donar-speler maakt een puntje meer en dus na 40 minuten reguliere speeltijd een gelijke stand van 88-88.

De eerste score in de verlenging is voor Den Helder Suns en er is een soort van ongeschreven regel dat de eerste die scoort in de verlenging wint de game. Maar gaat nog niet op want DaVonte Lacy scoort in de eerste minuten van de verlenging acht punten en zorgt dat Donar weer aan de leiding gaat.

Boyd van der Vuurst de Vries schiet een bommetje binnen en dan is het 98-99 en de bezoekers weer aan de leiding. In de tegenstoot mist Lacy de driepunter. Uitblinker Stan van der Elzen maakt twee vrije worpen en het gaatje is drie punten. De laatste bal van Donar komt zoals te verwachten uit de hand van Ogungbemi-Jackson maar er wordt een fout op hem gemaakt. Waar de speler zelf vind dat die recht heeft op drie vrije worpen krijgt die er twee toegekend en dat is te weinig. Hij maakt de ballen wel maar aan de andere kant mag Boyd van der Vuurst de Vries nog eenmaal een vrije worp binnen schieten en de eindstand bepalen op 100-102.

Het zou wel eens heel lang geleden kunnen zijn dat Donar drie wedstrijden op rij in eigen huis verloor. De Elite A had niet slechter kunnen beginnen voor Donar en hopelijk kan het tij gekeerd worden over vier dagen tegen Feyenoord. Voor Den Helder Suns met topscorer Stan van der Elzen, 32 punten, is de Elite A zo goed begonnen.

Woensdag gaat het circus verder voor Donar tegen Feyenoord Basketball in Martiniplaza.