Donar neemt waanzinnig revanche

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Afgelopen week werd met 2 punten uit verloren in Mechelen. Vanavond heeft Donar op klinkende wijze duidelijk gemaakt dat ze nog steeds een team zijn om rekening mee te houden.

De komst van Branch heeft Donar veel goeds gedaan en thuis in Martiniplaza werd dat vanavond zeer duidelijk.

Donar begint direct goed en zet de belgen op een kleine achterstand. Hoogtepunt is de denderdunk van Olisemeka. Maar Mechelen blijft aangehaakt.

In dat tweede kwart neemt Donar eindelijk wat afstand dankzij een dunk van Brandwijk. Een slimme pass van Magdevski gaat hier aan vooraf.

Brandwijk is enorm veranderd in zijn spel dit seizoen. Vanavond is de lange center topscorer en heeft een double-double.

Branch maakt er dan 31-21 van en een beetje lucht.

Donar zet een 7-0 run in in het derde kwart en Mechelen komt amper tot scoren. Maar de bezoekers laten zich niet zomaar verslaan. Mechelen komt in dat derde kwart

terug tot zeven punten.

“Er kwam een beetje leven in het team, maar toen het verschil groter werd in het laatste kwart ben ik begonnen met roteren”, aldus de coach van Mechelen.

In een paar minuten van het laatste kwart geeft Donar de genade klap. Een score van Brandwijk en twee driepunters van Hollanders en het verschil is gemaakt. Mechelen komt nog tot vijf

punten in dat laatste kwart.

Donar wint uiteindelijk met 73-48. Brandwijk scoort 14 punten en Palinckx namens Mechelen 12.