Donar ontdoet zich gemakkelijk van Aris Leeuwarden

De tijd van het eten van paaseitjes en paasvuren is voorbij. Er mag weer geknokt worden voor puntjes in de Dutch Basketball League. Donar doet dit thuis in de derby tegen Aris Leeuwarden.

Voor beide teams zijn de punten hard nodig. Donar kan in de strijd om de eerste plaats niet veel punten meer morsen na de nederlaag tegen Zwolle. Leeuwarden is volop in het gevecht om een plekje in de play-offs.

Maar dat Donar niet zomaar de puntjes weg gaat geven is wel duidelijk. Donar pakt direct een kleine voorsprong. Aan het eind van kwart een is het gat al 12 punten. Vooral Ross Bekkering gaat voorop.
De lange man van Donar wordt later prima ondersteund door Fieler en Bubnic. Maar “Bubba” Bubnic begint slordig en pakt heel snel drie fouten. Hij neemt vervolgens op de bank.
Aris Leeuwarden doet zijn uiterste best maar kan niet voorkomen dat de gastheren telkens puntje met puntje weglopen.

Klaas Stoppels na afloop:”de defensieve druk van Donar is hoog, dan zie je dat ons team jong is en daar minder goed mee overweg kan”.
Braal vult aan:”we houden een van de topscorers in de DBL, Duren resp., op 11 punten.”

In dat eerste kwart laat Fieler weer eens zijn klasse zien en blockt tweemaal een bal. In de gehele wedstrijd verzamelt hij maar liefst zeven blocks.
Het helpt Donar en de ploeg loopt in het eerste kwart van 25-18 naar 49-34 in de rust. Na rust is Bubnic ook weer terug en geconcentreerder dan voorheen. In de vele minuten die hij in de tweede helft speelt doet hij geen domme dingen. Sterker nog door effectief basketbal wordt die uiteindelijk zelfs topscorer.

“Bubnic, ja een grillige speler. Of ik daar wel eens met hem over praat? Het waren lullige foutjes maar in de play-offs zou er niet voor gefloten worden. Als hij de rol vervult die hij heeft is het een hele goede speler”, aldus Braal.
Na de rust gaat Donar rustig verder met het uitbouwen van zijn voorsprong. Het gat wordt meer dan twintig punten en dan is het natuurlijk wel bekeken. De thuisploeg wint relatief eenvoudig en kan sommige spelers rust gunnen.
“Dourisseau is een speler die met veel energie speelt en er altijd vol tegenaan gaat. Ik heb hem vanavond wat extra rust gegeven. Zaterdag hebben we hem hard nodig tegen Den Bosch”, aldus Braal.

Coach Braal refereert ook op een bijzondere wijze aan Den Bosch. “Er vechten drie teams en een vierde team pakt de prijzen. Dat betekent dus wel dat zij een gevaarlijke ploeg zijn. We zullen onze focus scherp moeten hebben.”
Aris Leeuwarden heeft met Javier Duren een goede speler in huis en Nigel van Oostrum is een goede passer. Tegen Donar is het niet goed genoeg maar hun volgende wedstrijd is belangrijker. Winnen van Amsterdam uit is een hele opgave.

De lange mannen maakten vanavond wel een verschil voor Donar. “Ik denk dat wij daar wel in het voordeel waren.”, aldus Braal.
Bubnic eindigt op 21, Fieler 18 en Bekkering komt tot 13 en dat zijn mooie cijfers voor de Groningse ‘luchtmacht’.