Donar verliest de game in slecht derde kwart

Een paar weken geleden speelden Heroes Den Bosch en Donar ook tegen elkaar in Martiniplaza. Donar won met speels gemak maar er waren aan de kant van Den Bosch ook verzachtende omstandigheden. Vanavond is het anders en de game is ook anders.

In een waar puntje-puntje gevecht in de eerste helft is er nog geen bovenliggende partij te bekennen. Heroes Den Bosch leidt met 44-45 en heeft een driepunts percentage van 66,7%. Donar is heel zuining op de bal en heeft maar 2 turnovers.

Een hele wedstrijd zo’n percentage driepunters zal niet snel gebeuren dus er zijn kansen voor Donar. Maar dat is de theorie want in de praktijk komt er niets van terecht. Heroes Den Bosch neemt het initiatief en zet in kwart drie een 11-0 run neer en gooit daarmee de game op slot.

Het is 54-67 bij het begin van het laatste kwart. Erik Braal over dat laatste kwart :”ik kan me niet voorstellen dat iemand heeft genoten van dat kwart, ik in ieder geval niet”. Dat laatste kwart is slordig en beide ploegen komen amper nog tot scoren. De spanning komt ook niet terug want doordat de ballen niet vallen kan Donar ook niet terug komen.

Heroes Den Bosch zet de winning streak voort en wint in Martiniplaza met 65-77. Taylor en Webster zijn de topscorers met 20 respectievelijk 19 punten.

Stimac na afloop: ”de eerste helft was heel slecht want we gaan mee in een spel van de tegenstander wat wij niet kunnen spelen. Verdedigend de slechtste prestatie van de laatste drie maand”.