Hoeveel punten voorsprong hebben we nodig om comfortabel te kunnen winnen?

Een hele belangrijke wedstrijd voor Donar als Feyenoord Rotterdam. Volgens assistant-coach Michael Kok misschien wel de belangrijkste game van het seizoen.

Donar begint goed aan de game en kan met een 21-10 comfortabel het tweede kwart beginnen.

In dat tweede kwart zakt het even in en Stimac vraagt direct een time-out aan. Gaddefors krijgt een technische fout vanwege mopperen. Of het echt aan de scheidsrechters gericht was is maar de vraag. Donar herpakt zich een beetje en gaat met 34-25 de rust in.

Na de rust loopt Donar ineens heel hard weg bij Feyenoord. De bezoekers hebben zichzelf een beetje in foul-trouble gebracht in de eerste helft. Maar halverwege het kwart is het 47-27 voor Donar.

Een tussenstand van 53-35 is in principe genoeg voor de winst. Na zes minuten spelen breekt er een fase aan die nog lang nabesproken zal worden bij Donar. Ondanks dat Reynolds de dunk mist zet Feyenoord een 12-0 run neer. Het wordt ineens billen knijpen zeker ook als de fout van Gaddefors wordt terug gekeken op de beelden. Uiteindelijk mag die blijven staan en Donar heeft de tijd in zijn voordeel.

“Hoeveel punten voorsprong hebben we nodig om comfortabel te kunnen winnen?”, aldus coach Stimac na afloop. Donar heeft een voorsprong gehad van 21 punten.

Donar wint en plaatst zich voor de Elite Gold met 64-57. Brandwijk topscorer met 15 punten en Beckton gaat naar huis met 16 punten in de pocket.