Donar wint in spannende slotminuten

De eerste thuiswedstrijd in de cross-border fase voor Donar zonder Schaftenaar en Zakis. De eerste is voor weken uitgeschakeld en de center is vervangen door Olisemeka.

Na een paar minuten raakt de ziekenboeg nog voller voor Donar. Vernon Taylor verdwijnt naar de bank en snel daarna richting het ziekenhuis. Donar blijft gewoon sterk spelen en houdt zeker in de eerste helft Limburg United goed in de tang. Donar gaat de rust in met 42-37.

Na de rust veranderd het spelbeeld en lijken de bezoekers wat meer los te komen en ze stoppen Donar meer af. Zo ontstaat een super spannende en intense wedstrijd tussen de twee ploegen. Aan het eind van kwart drie komen de bezoekers ook even op gelijke hoogte.

In het slotkwart wat begint bij 54-54 nemen de gasten een kleine voorsprong maar is met nog twee minuten te gaan weer verdwenen. Het is Gaddefors die uiteindelijk de beslissende score maakt.

Mounce en Gaddefors hebben een double-double. Willem Brandwijk maakt 17 punten en pakt geen enkele rebound. Voor de Belgen was de Amerikaan Alex Stein met 18 punten de topscorer.

Donar wint uiteindelijk met 68-66 van Hubo Limburg United.