Donar verliest tweede plaats in Elite A

Donar ontmoet voor de derde keer dit seizoen Heroes Den Bosch en ditmaal in Martiniplaza. Recentelijk won de ploeg van Ivan Rudez ruim in Den Bosch maar verloor het nipt in de Europe Cup van Heroes Den Bosch.

Maar na de zeperd tegen Feyenoord doen de mannen van het Jean-Marc Jaumin heel goed en dus een waarschuwing voor de thuisploeg.

Die thuisploeg maakt er samen met de bezoekers in dat eerste kwart een mooie spannende pot van. Er komt nooit echt een gat tussen de twee teams en mooie aanvallen. Het zijn vooral Van der Mars en Watts die in dat 1e kwart van zich laten zien. De ongelukkige DaVonte Lacy wordt geblockt bij een aanval. Heroes Den Bosch maken op een ongelukkig moment wel een aanvallende fout maar Donar profiteert hier niet echt van. Zo is het na tien minuten spelen 20-16 voor Donar.

Na de korte pauze maakt Payne een turnover maar daar wordt niet van geprofiteerd. Uiteindelijk is het Jonathon Williams die de gelijkmaker binnen schiet en dan is 20-20.
In wedstrijden tegen directe tegenstanders is het van belang om eenvoudige ballen gewoon te maken. Willem Brandwijk die een prima wedstrijd speelde mag daarnaast wel een open lay-up er in leggen zeker omdat in zijn weg naar de basket eigenlijk geen tegenstander staat. Zijn collega Ogungbemi-Jackson maakt vervolgens in de volgende aanval een toverbal en dan is het een puntje voorsprong van Donar.

Donar loopt even iets uit dankzij een fraaie bal van Williams. De guard van Donar komt in dit kwart een aantal malen goed door en belangrijke punten voor zijn ploeg. Vlak voor de rust schiet de topscorer Mayfield een driepunter binnen, hij stond ook volledig vrij en zorgt voor de ruststand van 37-39. Een klein verschil wat te overbruggen is na de rust.

Opvallend is dat Donar amper ballen van ver kan raken maar wel een rebound overwicht heeft van 24-16. Gilbert is tot zover topscorer bij Heroes Den Bosch en Williams 8 voor Donar.

Snel na de hervatting pakt Juwann James in een domme situatie zijn vierde persoonlijke fout en zit dus nu in foul trouble. Vervolgens mag Donar twee turnovers achter zijn naam zetten en maakt Heroes Den Bosch hier gretig gebruik van. Als Miha Lapornik dan ook nog eens begint te schieten begint er een gat te ontstaan tussen de ploegen. Ondanks een airball groeit het verschil naar 43-54 in het voordeel van Heroes Den Bosch.

Na Lapornik strooit Boy van Vliet met een driepunter nog meer zout in de wonden en wordt het grootste verschil van deze game op het bord gezet. Het is dan 43-56 en de thuisploeg mag weer in de achtervolging.

Het zijn vooral de individuele acties van Jarred Ogungbemi-Jackson die er voor zorgen dat Donar nog een beetje kan aanhaken. Maar naast het zelf maken van een open layup moet je in dit soort wedstrijden ook voorkomen dat een speler in vijf seconden voor het eind van een kwart coast-to-coast kan met de bal en dan scoort. JaCori Payne maakt zo de laatste score van het derde kwart en scoort zo de 50-58.

Opvallend zijn dan het aantal gemiste driepunters bij Donar want die teller staat al 2 uit 18 schoten.

Het laatste kwart begint met een hele fraaie pass van Williams naar Brandwijk die netjes afrondt. In dat laatste kwart komt Donar een beetje terug maar op het moment dat het gat wat kleiner is staat Demario Mayfield daar en scoort andermaal een bommetje. De Amerikaan kan slecht afgestopt worden en schiet zijn ploeg eigenlijk naar de overwinning.

In de laatste minuut probeert Ogungbemi-Jackson het nog wel met twee driepunters op rij. Maar als diezelfde Ogungbemi-Jackson bij 71-77 wordt geblockt door Herdon is het over en sluiten.
De boeken gaan dicht bij de stand van 71-78.

Donar wint het reboundgevecht wel met 42-34 waarvan er 11 achter de naam staat van Brandwijk. Maar de tweede plaats is nu overgenomen door Den Bosch die zo de goede reeks voortzet.

Mayfield wordt topscorer met 19 punten en Ogungbemi-Jackson maakt er 22. Verder is het opvallend dat Donar 4 uit 25 driepunters schiet. Heroes Den Bosch doet het met 6 uit 22 niet veel beter op dat vlak. Bijzonder is ook dat DaVonte Lacy op 0 punt blijft steken en Damjan Rudez een totaal heeft van twee punten.

Maandag gaat de Elite A verder voor Donar en gaat men op bezoek bij de Landstede Hammers.