Donar verslaat KK Bosna andermaal met grote cijfers en kan nog steeds overwinteren

Donar versloeg de tegenstander uit Sarajevo eenvoudig in de uitwedstrijd. Het was de tweede overwinning in de Europe Cup voor de mannen van Braal. Na twee nederlagen zal Donar vanavond opnieuw moeten winnen van de Bosniërs om uitzicht te houden op de tweede ronde. Gezien het gemak en dat de tegenstander maar eenmaal dichtbij een overwinning was lijkt dat geen onmogelijke opdracht. Sean Cunningham zal er niet bij zijn i.v.m. familieomstandigheden en verblijft momenteel in de Verenigde Staten.

In Sarajevo sloeg Donar direct toe met een 4-20 kwart. Vanavond scoort Donar zelfs drie punten meer in dat eerste kwart. De bezoekers komen niet verder dan acht punten. Dus een goede start voor Donar met 23-8. Vooral Thomas Koenis heeft een fantastisch begin van de wedstrijd. In de eerste minuten maakt hij drie heerlijke dunks. De man van de game Bruinsma is in dat eerste kwart qua punten niet zo nadrukkelijk aanwezig maar met assists en blocks heeft hij zeker een bijdrage aan de goede start.

De Bosniërs herpakken zich een beetje in het tweede kwart. De line-up van Donar is door wissels wat veranderd en het loopt wat minder soepel. Daarnaast is de verdediging van de thuisploeg wat minder zwaar. Gevolg is dat de wedstrijd wat minder fraai wordt en de bezoekers dichterbij komen. Bruinsma is dan met 13 puntjes al topscorer. Donar leidt dan met 37-28. “Ons tweede kwart was niet zo heel goed maar overall ben ik tevreden. We rebounden heel goed vanavond.”, aldus coach Braal.

Bruinsma wordt in het derde kwart hard tegen de vloer gewerkt en hij laat zijn boosheid even zien. Het was een uiting van onvermogen mogelijk bij KK Bosna. De bezoekers gaan in een zone verdedigen en worden volledig overlopen door de mannen van Braal. Ze kunnen de aanval van Donar niet stoppen. Donar heeft duidelijk een lengte overwicht en het atletisch vermogen ligt ook hoger. Ewan Bruinsma gaat voorop op de wedstrijd vroeg op slot te gooien. “We hadden afgelopen week een paar goede trainingen en nu moesten we het lekker laten rollen. Dat lukte en dan is het fijn als de ballen door de ring vallen”, aldus Bruinsma. Na tien minuten spelen is de wedstrijd gespeeld want met een 30-10 kwartscore is het verschil gemaakt.

Bij 69-40 beginnen de spelers aan het laatste kwart en de supporters worden nog even verwend. Bruinsma mag bij 73-40 zijn 32ste punt laten noteren. Sjoerd Koopmans krijgt vervolgens ruim zes minuten speeltijd. Een heerlijke pass op Domingo wordt gevolgd door een dunk van hem en Donar leidt met 40 punten.

In de laatste minuten scoren Pasalic en Curry nog fraaie wijze. De jeugdspelers Maaring en Hoeve krijgen ook nog 1:30 om te spelen. Zo wordt een feest voor iedereen in Groningen. Donar heeft een puike wedstrijd op de mat gelegd, wint met 94-56, en kan met vertrouwen toekijken naar het laatste groepsduel tegen Antwerpen.

Opvallend zijn de commentaren na afloop van de coach en speler Bradford van KK Bosna. Uiteraard is de ploeg al uitgeschakeld en heeft dat mogelijk een effect op de instelling van het team. “Het is al een overwinning voor ons dat we allemaal heel zijn gebleven na deze wedstrijd. We spelen momenteel om de twee dagen en dan al dat reizen”, aldus de coach van KK Bosna. Bradford voegt toe: “er gingen bepaalde dingen heel goed en die goede zaken moeten we meenemen naar de volgende game over twee dagen.” Uiteraard de ploeg is al uitgeschakeld en lijkt nu dus vooral te spelen met de

Bruinsma heeft een double double maar behaalt ook een efficiency rating van 40 en zou dus wel eens speler van de week kunnen gaan worden.

Braal gaat na afloop ook nog kort in op de situatie van Aron Royé. Zijn prestaties vallen momenteel tegen. “Maar ik zie weinig spelers die zo hard werken. Altijd eerder aanwezig op de training, gaat langer door. Nu zit het tegen maar als ik hem vertrouwen blijf geven dan komt er moment dat dit omslaat en het mee zit. Kijk naar Bruinsma, hij heeft wedstrijden gehad waarin de bal niet viel. Vanavond gaat het dan omgekeerd en vallen ze wel.”, verteld Braal.