Donar kan niet comfortabel winnen

Donar en Yoast United zijn in een spannende strijd verwikkeld voor plaatsing voor de Elite Gold. Er staat dus iets op het spel in Martiniplaza.

De thuisploeg start wervelend en als dan de rook is opgetrokken na 10 minuten spelen is het 24-8. Yoast United kan nog niets inbrengen en een comfortabele voorsprong. De drie kwarten daarna is het toch anders.

Sterker nog, Yoast United komt mede dankzij Vincent Cole terug tot 4 punten vlak na de rust. Een minuut na de rust vraagt Stimac een time-out aan want Cole scoort ongehinderd acht punten op rij.

Het lukt de thuisploeg om uiteindelijk wel weer een voorsprong te pakken van meer dan tien punten maar een comfortabele winst is het niet.

“We hebben gewonnen maar we hebben niet gedaan wat we moesten doen, namelijk na die voorsprong in het eerste kwart de wedstrijd eerder ‘closen’.”, aldus Gaddefors.

Donar wint met 78-68 en Clay Mounce was topscorer met 18 punt en maakte nog een enorme fraaie slam dunk. Rookie Vincent Cole was met 32 punten zeer productief voor Yoast.