Donar wint krankzinnige wedstrijd en is door naar de halve finales

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar moet drie punten meer scoren dan Mechelen om de halve finales van de BNXT League play-offs te halen. Geen onmogelijke opgave zeker niet als je in Martiniplaza verliest met 2 punten maar ook weet dat je 12 vrije worpen hebt gemist. Dus dat biedt perspectief maar het betekent ook dat de ploegen wel aan elkaar gewaagd zijn.

In Mechelen gaat het dus ook in het eerste kwart gelijk op. In de volgende kwarten gaat het beduidend minder voor Donar. Een periode en een spelbeeld wat vaker dit seizoen is voorgekomen. Mechelen loopt zelfs uit tot acht punten voorsprong en lijkt de eindstreep te gaan halen.

Het laatste kwart begint met weinig perspectief voor Donar. Mechelen speelt andermaal gewoon prima basketbal. In de laatste vijf minuten lijkt er een wederopstanding te zijn bij Donar. Mechelen die kennelijk al met hun hoofd bij de volgende zijn geven ineens een ruime voorsprong weg. Uitblinker bij Donar is Thomas Koenis en hij maakt ook op 14 seconden voor het eind 85-89. Loubry zijn driepunter gaat mis en daarmee is Koenis de beslisser van het tweeluik. Mede door vroeg foutenlast van Brandwijk speelt hij 32 minuten en mist geen bal en scoort 24 punten.

Mechelen gaat van euforie naar diepe teleurstelling want in ruim vier minuten hebben de gastheren een comfortabele voorsprong uit handen gegeven en nu is plots het seizoen voorbij.