Donar vecht zicht terug

Een week na het behalen van het landskampioenschap mag Heroes Den Bosch weer aan de bak. De halve finale van de BNXT League playoffs in en tegen Donar. Donar is er op gebrand om een mooi resultaat te behalen. De 3-0 uitschakeling tegen Den Bosch in de strijd om de landstitel heeft pijn gedaan.

In die eerste minuten leek het opnieuw al fout te gaan voor de thuisploeg. Heroes Den Bosch start met een 10-0 run en dan mag Donar dus in de achtervolging. Dat blijkt een hele opgave te zijn zeker als Heroes een maximale voorsprong pakt van 15 punten bij 15-30 in het tweede kwart. Maar Donar knokt zich vooral terug en Heroes lijkt een beetje ontregeld te zijn. Vijftal vrije worpen gaan missen tegen het eind van kwart twee waardoor de ploegen bij 29-38 gaan rusten.

Het is Donte Thomas die het derde kwart heel goed begint en de hoop doet leven bij Donar. Halverwege kwart drie is het 45-48 voor Heroes Den Bosch. De achterstand lijkt weggepoetst te zijn. Austin Luke brengt de ploegen op gelijke hoogte bij 53-53.

Heroes Den Bosch en vooral Clay Mounce die even vrij makkelijk acht punten pakt. Hij had nog niet gescoord deze wedstrijd. Donar kan opnieuw de achtervolging inzetten. Dat lukt de ploeg andermaal en in een zenuwslopende laatste minuten komen de ploegen niet tot een winnaar. Donar en Heroes Den Bosch houden elkaar in evenwicht bij 68-68.

Donte Thomas wordt met 13 punten topscorer voor Donar en Maxhuni is het productiefst bij Heroes Den Bosch met 17 punten.