Donar – ZZ Leiden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Volgens de berichten op Facebook zou het oorlog gaan worden in Martiniplaza. Donar is het in ieder geval voor zijn fans verplicht om te vechten. Zelfs Dourisseau is over gekomen om zijn voomalige team te zien spelen. Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het nu de laatste kans om een uitwedstrijd te winnen en een laatste wedstrijd te forceren.

De eerste minuut van deze game is voor Donar en Bouwknecht. De jonge point guard is hot en schiet verzamelt direct vijf punten bij elkaar. Dat zorgt voor een 5-0 opening voor Donar. Maar dat ZZ Leiden zich niet zomaar laat verslaan is bekend. “Voor Maarten is het zijn eerste keer om in zo’n situatie te spelen maar het lijkt wel of die al ervaring heeft van vijf series”, aldus Skelin.

Na de run van Donar komt ZZ Leiden terug en ontstaat er een super spannend play-off duel. Alle ingrediënten zijn aanwezig, spanning, rare fouten, hoge intensiteit en weinig scores. Na zes minuten neemt ZZ Leiden vervolgens even de leiding over. Maar na tien minuten spelen is er een minimaal verschil tussen de ploegen in het voordeel van Donar,19-18

ZZ Leiden krijgt direct aan het begin van kwart twee de kans om dichterbij te komen maar Jansen benut het buitenkansje niet. Daarentegen neemt Donar voor even controle over de game en loopt het twee minuten voor rust uit naar 10 punten, 42-32.

Vooral Cormier is hot namens ZZ Leiden en helpt zijn ploeg terug in de game aan het begin van het derde kwart. In de pauze valt vooral op dat beide ploegen heel zuinig op de bal zijn want zeven turnovers voor beide ploegen is wel heel erg weinig.

In datzelfde kwart ontstaan er personele problemen bij Donar. De foutenlast begint behoorlijk toe te nemen. Alle lange mannen staan op drie fouten. Kherazzi is de enige in foul trouble bij ZZ Leiden op dat moment. Na een slordige fase is het Cormier die ZZ Leiden op 50-52 voorsprong zet.

Donar en ZZ Leiden staan gelijk bij aanvang van het vierde kwart. Een duizelingwekkende drie minuten geeft Donar vleugels en ze zijn in staat om een 10-0 run te plaatsen. Uiteraard is de game nog niet beslist want onder andere Cormier laat weer van zich horen. Maar ZZ Leiden is niet meer bij machte om echt dichtbij te komen en de leiding te pakken.

Eddy Casteels vind dat het beste team de serie heeft gewonnen. “Ze hebben ons zowel in de beker als nu in de play-offs verslagen.”

Uiteraard een blije coach van Donar na afloop. “Maar als we niet hadden gewonnen was ik ook tevreden geweest. Als je kijkt naar ons seizoen dan hebben we een heel goed seizoen gehad. Ik heb ook tegen de spelers gezegd dat als we de finale niet halen dan heb ik zeker geen spijt of teleurstelling over dit seizoen. Complimenten voor de tegenstander want het was een spannende serie en we moesten diep gaan.”

Dinsdag 19 mei gaat het circus verder voor Groningen. In ieder geval haalt Skelin met zijn team alweer een finale.