Dutch Basketball League week 25 2010-2011

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Deze week zijn er in de Dutch Basketball League een tweetal toppers gespeeld. Daarnaast zijn er vele zaken die stof hebben doen opwaaien. Laten we beginnen met het vertrek van de startende guard van Landstede Zwolle.

Harry Marshall speelde drie kwart van het seizoen bij Zwolle en is nu weg. “Of hij vrijwillig is vertrokken of wij hem hebben weggestuurd maakt niet uit. In beide gevallen is hij weg.”, aldus de assistent-coach. Bijzonder want zo laat in het seizoen nog mensen wegsturen heeft meestal niets te maken met de spelkwaliteiten maar met randzaken. De echte oorzaak zal in de doofpot geraken.

Er zal ook nog lang nagepraat worden over de topper Nijmegen-Den Bosch. De bezoekers uit Den Bosch gaan de hele wedstrijd aan de leiding maar na 2 technische fouten voor Rogier Jansen kantelt de wedstrijd. Waar twee honden “vechten”, scheidsrechters trio en Rogier Jansen, loopt de derde hond met het bot er vandoor. Oftewel de mannen van Michael Schuurs gaan op een miraculeuze wijze uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Belangrijke punten aangezien de twee teams vechten om positie drie op de ranglijst.

Voor Den Bosch dreigt nu een schorsing voor een speler en naast de geblesseerde Akerboom is Frank Turner ook geblesseerd geraakt. Personele problemen dus bij de ploeg uit Den Bosch.

Daarnaast was er nog een gevecht om de eerste plaats. Dit gevecht vond plaats in Groningen waar GasTerra Flames zijn koppositie probeerde te verdedigen tegen ZZ Leiden. In een aantrekkelijk duel waren de gastheren uiteindelijk de bovenliggende partij en het gat met ZZ Leiden is nu weer vier puntjes.

Verschillen tussen staartploegen en koplopers zijn groot in de Dutch Basketball League. ZZ Leiden veegde Leeuwarden met 69-89 van de mat. GasTerra Flames had geen kind aan Landstede Zwolle. Na vijf minuten gaan de Groningers al met 21-0 aan de leiding en de teller stopt bij 90-49.

Komende week spelen Amsterdam en Bergen op Zoom tegen elkaar en dat is een rechtstreeks duel om plaats zeven. Helaas zal Amsterdam zonder Sergio de Randamie moeten spelen. Hij is mogelijk vanwege een blessure wel zes weken uit de roulatie. Een grote aderlating want Randamie is een belangrijke speler geworden.

ZZ Leiden gaat in eigen hal proberen alsnog te winnen van GasTerra Flames en zo het gaat weer terug brengen tot twee punten. Het gaat weer een boeiende week worden mede ook omdat er een uitspraak zal komen vanuit de basketball bond over de technische fouten van Rogier Jansen.