Dutch Basketball League week 26 2010-2011

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een week na de topper in Groningen tussen GasTerra Flames en ZZ Leiden ziet de ranglijst er niet dramatisch anders uit maar toch is er wel wat gebeurd deze week.

In Leiden speelden de nummers 2 en 1 andermaal tegen elkaar binnen een week en andermaal won GasTerra Flames. Samen met weer een monsterzege, ditmaal tegen Leeuwarden, gaan de Groningers nu met 8 punten verschil aan de leiding in de competitie. Eerste plaats tijdens de play-offs is veilig gesteld.

De ploeg met jonge honden uit Amsterdam lijken toch heel langzaam Sergio de Randamie te missen. De zeer talentvolle speler heeft een handblessure en zijn inbreng aan talent, enthousiasme en rotatie is groot. Deze week moest het team driemaal een nederlaag slikken waaronder tegen directe concurrenten Bergen op Zoom en Weert. De kans dat ze de play-offs niet gaan halen is klein.

Den Bosch en Nijmegen vechten om plaats drie en beiden wonnen hun wedstrijden deze week. De ploeg uit Brabant had moeite met Weert maar geen kind aan Rotterdam. Rotterdam de zwakste broeder in de competitie is ook nog eens verder verzwakt.

Patrick Hilliman is per direct overgestapt naar ZZ Leiden. Een aanwinst voor de ploeg uit de Sleutelstad. Hilliman is sinds zijn komst naar Rotterdam een ware aanwinst gebleken voor het team en de competitie. Geruchten deden de ronde dat Den Bosch en Groningen ook geïnteresseerd zouden zijn in de Nederlandse international.

Opvallend feit is de uitspraak van de tuchtcommissie omtrent de diskwalificerende fout van Rogier Jansen. De guard van Den Bosch kreeg 2 wedstrijden onvoorwaardelijk en 2 voorwaardelijk met een proeftijd tot in juni 2013. Een ogenschijnlijk zware straf maar men heeft bij de bond mogelijk duidelijk willen maken dat de maat vol is met Jansen. Rogier Jansen heeft een naam opgebouwd op de velden vanwege zijn gedrag.

De Friesland Aris Leeuwarden heeft deze week ook bekend gemaakt dat coach Pete Miller aan zijn laatste seizoen bezig is. Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen ga doen maar coach in ieder geval niet in Leeuwarden en Groningen.