GasTerra Flames – EiffelTowers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

In een zeer goed gevuld Martiniplaza staan de nummers een en drie op de ranglijst tegen over elkaar. Voor EiffelTowers geldt dat als ze nog tweede willen worden in de competitie dat er gewonnen moet worden. Er zal dan wel gewonnen moeten worden zonder de scherpschutter Akerboom.

De wedstrijd is amper onderweg en de ziekenboeg van EiffelTowers wordt uitgebreid. Frank Turner gaat voor de lay-up en na de botsing in de lucht met Steve Ross valt hij hard met zijn rug op de vloer. Spoedig verlaat hij het veld.

Voor GasTerra Flames is de start zeer goed zeker omdat Bostain driemaal van afstand een bal door het netje laat glijden. Jason Dourisseau die Turner verdedigde krijgt een technische fout wat toch een zeldzaamheid is.

In het tumult struikelt Turner weer terug naar de bank maar hij zou de vrije worpen moeten nemen. Rogier Jansen neemt de vrije worpen in zijn plaats en schiet drie van de vier ballen binnen. Dat brengt EiffelTowers weer een beetje terug in de game. Turner keert vervolgens niet meer terug.

Na de rust gooit GasTerra Flames de wedstrijd in korte tijd op slot. De stand is 65-39 met nog 4:40 te gaan. Daarna komt Dourisseau weer terug en de druk wordt verder opgevoerd en het kwart eindigt met 75 42. In het laatste kwart is het vooral Rogier Jansen die nog probeert wat schade te herstellen. Drie bommen op rij maken de uitslag iets beter maar het blijft een grote nederlaag. Het is duidelijk dat GasTerra Flames op ramkoers ligt voor titelprolongatie.

EiffelTowers is tuurlijk wel flink verzwakt en het is te hopen voor de mannen van Korner dat de selectie weer spoedig fit is. Plaats twee lijkt nu wel definitief uit zicht en dat maakt het voor de ploeg uit Den Bosch mogelijk lastiger in de play-offs.