Dutch Basketball League week 36 2010-2011

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

In de voorlaatste ronde verloor GasTerra Flames thuis van ZZ Leiden en ineens lag de strijd om plaats 1 weer open. Aangezien de volgende tegenstander voor de Groningse formatie Leeuwarden zou zijn mocht aangenomen worden dat er wel gewonnen zou worden.

Het feit dat de eerste plaats onder druk is komen te staan komt mede door een reeks nederlagen die begon in het Kalverdijkje te Leeuwarden. Het zou toch niet weer

In Leiden speelde ZZ Leiden in de verbouwde 5 Mei-hal tegen Bergen op Zoom. Een interessant duel want deze ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Winnen is kans op de 1e plaats voor de mannen van Toon van Helfteren. Er werd gewonnen en dus wachten op de uitslag uit Leeuwarden.

Voor coach Wierd Goedee is het jammer dat een goede reeks wedstrijden nu toch eindigt met een paar nederlagen en de opmars in de ranglijst is gestopt. Hun match-up in de eerste ronde wordt Den Bosch en dus direct een stevige kluif.

Rotterdam verloor kansloos de laatste wedstrijd van het seizoen met 61-101 van Den Bosch. Die hadden zo de ideale oefenpot zo voor de start van de play-offs. Zwolle wat ook afscheid heeft genomen van het seizoen verbaasde door Nijmegen thuis te verslaan.

Amsterdam is een leuke ploeg die verbaasde vooral in het begin van het seizoen. Zij ontvingen op de laatste dag thuis Weert en de strijd om plaats 8 was nog niet beslist. In een thriller wint de ploeg uit de hoofdstad en wordt Weert op de laatste plaats gezet die recht geeft op deelname play-offs.

De ploeg van Weert startte het seizoen goed maar zakt steeds verder weg. Het seizoen zou wel eens als een nachtkaars uit kunnen gaan voor de Limburgers.

Een thriller in Amsterdam maar in Leeuwarden werd het ook een kraker. Aris Friesland nam de leiding en winnen bijna. GasTerra Flames komt langszij maar niet voorbij de thuisploeg en dus verlenging. Vijf minuten langer nagels bijten en zenuwen in bedwang houden.

Na vijf minuten is het duel nog niet beslist. In Leeuwarden gaat men voor nog een overtime. Overtime en Aris Friesland zijn een succesvolle combinatie dit seizoen. Helaas verloren ze dan wel vaak na overtime. Voor de ploeg van Pete Miller is het niet de eerste keer dit seizoen dat ze zelfs twee overtimes spelen.

Tien minuten na reguliere speeltijd mag Pete Miller opnieuw solliciteren als coach bij GasTerra Flames. Zijn Aris Friesland slaagt er wederom in om GasTerra Flames te verslaan. Een deceptie voor de ploeg uit Groningen. Driekwart van het seizoen fier aan kop en op de slotdag de koppositie kwijt raken aan Zorg en Zekerheid Leiden.

Wat een ontknoping van een seizoen die halverwege nog redelijk saai was door de onaantastbare positie van GasTerra Flames. De matchups voor de playoffs zien er als volgt uit:

ZZ Leiden BS Weert

GasTerra Flames Amsterdam

EiffelTowers Den Bosch WCAA Giants Bergen op Zoom

Magixx Nijmegen De Friesland Leeuwarden