Eerste kwart finale Basketball Cup is snel afgelopen voor Donar

Donar speelt de eerste kwart finale voor de Basketball Cup in eigen huis tegen Feyenoord Basketbal. De ploeg van Erik Braal is door de schorsing van Drew Smith nog niet compleet. De return wordt komende donderdag gespeeld volgens de planning.

Maar die planning komt er mogelijk anders uit te zien. Tijdens de warming up is het te zien dat de schotklok, wedstrijdklok en de grote scoreborden haperen. In allerijl worden de ouderwetse scoreborden opgezocht. Een tafel erbij geplaatst zodat een vrijwilliger de score kan bijhouden. Na vijftien minuten meer warming up gaan de ploegen toch van start.

Love en Williams openen en zo start Donar met een 5-0 run. Als Feyenoord ook begint de scoren loopt het snel in. Nadat Thomas Koenis zijn tweede fout krijgt komen de bezoekers zelfs op voorsprong. Het is dan 10-14 met nog ruim drie minuten te spelen.

Dourisseau is dan de eerste die namens Donar weer scoort. Het blijken de eerste punten te zijn van een 11-0 run tot het eind van dit kwart. Iets minder dan een minuut voor het einde van dat kwart ligt de wedstrijd opnieuw stil vanwege technische problemen. Het is 21-14 voor Donar als er opnieuw een lange break komt.

Er worden schotklokken op de reclameborden geplaatst inclusief een vrijwilliger om te voorkomen dat ze omvallen. Alleen hoe zal de wedstrijdklok vervangen worden? Uiteindelijk gaat het arbitrale trio op consultatie bij de coaches en wordt besloten om de wedstrijd te beeindigen. Er klinkt boegeroep vanaf de tribunes en hoe nu verder?

De commissaris zal het advies uitbrengen naar de bond en de clubbesturen dat er in overleg met de coaches is overeengekomen dat donderdag de wedstrijd opnieuw in Groningen gespeeld zal worden. In dat geval opnieuw zonder Drew Smith. Wedstrijd 2 moet dan een datum voor gezocht worden.

Het laatste woord is aan de bond. Advies van de commissaris overnemen. Mogelijk toch donderdag in Rotterdam met Smith en dan de return in Groningen herplannen? Of zal Donar een reglementair verlies van 0-20 toegekend krijgen?

Woensdag zal er waarschijnlijk meer duidelijk gaan worden hoe men verder gaat in deze kwart finale van de Basketball Cup.