EiffelTowers wint derby van Eindhoven

Eiffel Towers/Black Eagles – Almonte 66-63 (23-19/15-14/ 12-15/16-15) Voor de meiden van Eiffel Towers/ Black Eagles begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen Almonte. Een wedstrijd om het kampioenschap van Brabant zoals in de wandelgangen al geroepen werd en met een historie ook. Captain Claudia Akerboom raakte vorig seizoen in een veldslag die door Almonte gewonnen werd geblesseerd, en dus leefden er wel degelijk revanchegevoelens in Rosmalen. De opening was in ieder geval voor de thuisploeg. Madeleine Smits opende goed met een driepunter, en nadat Faith Rooke Almonte naar 3-3 geholpen had liep Eiffel, ondanks vijf gemiste vrije worpen op rij uit naar 19-12. Even stokt dan de motor in dep loeg van Jeroen Huijsmans die Almonte tot 19-18 ziet terugkomen, maar scores van Marlies Bloemen en rookie Nathalie van der Doelen brengen de voordelige marge op 4 na 10 minuten: 23-19. Eiffel zet door na de eerste rust en loopt via sterk inside werk van Anne Bronsema zelfs een 29-20 op het bord. De formatie uit Eindhoven heeft geen direct antwoord op het inside spel van de van Waldric uit Woudrichem overgekomen center, en als dat al een keer wel gestopt wordt, dan staat nu Merel de Valk klaar aan de buitenkant van de cirkel om de 37-26 aan te tekenen. Eiffel lijkt comfortabel te kunnen gaan rusten maar moet toezien hoe in de slotfase van de eerste helft hoe Almonte de transitie in gang brengt en een 7-1 run maakt die de ruststand op 38-33 bepaalt in het voordeel van de thuisclub nog steeds! Na rust neemt de spanning in de wedstrijd toe. Faith Rooke probeert met een drietje Almonte dichter bij te brengen (40-36) maar vervolgens is het voor Eiffel de debuterende Nathalie van der Doelen die haar tweede en derde driepunter van de dag binnenschiet. Het wordt 46-36 en de wedstrijd lijkt te kantelen. Niet dus, want Almonte, waar de van WSC overgekomen aanwinst Marlou de Kleijn de kar knap trekt vecht zich terug naar een gelijke stand door Eiffel vier minuten scoreloos te houden. Marlies Bloemen schiet kort voor de rust de 50-48 op het bord, en dat is dan ook de beginstand voor een thriller van het laatste kwart. Akerboom opent voor Eiffel, maar ziet Almonte via Hofstraat en de Kleijn weer terugkomen in de wedstrijd. Almonte neemt zelfs even later het heft in handen. Nadat Anne Bronsema haar bonus op de 54-52 mist maakt de Eindhovense formatie een 7-0 run die hen met nog vier minuten te gaan op 53-59 brengt. Eiffel herpakt zich knap als team en ziet Esther de Leeuw scoren vanaf de vrije worplijn, en Claudia Akerboom met een mooie regenboog vanaf de zelfde plek ongeveer en het staat dan 57-59. Nathalie van der Doelen gooit de gelijkmaker op het bord en een vrije worp van captain Akerboom brengt de thuisploeg weer aan de leiding. Marlou de Kleijn kan nog een keer gelijkmaken naar 61-61 maar als eerst Claudia Akerboom met net boven de minuut te gaan de 63-61 scoort, lijkt het pleit beslecht, hoewel Almonte nog ruime kansen krijgt. Zo krijgt Marlou de Kleijn de 63-63 op een presenteerblaadje aangeboden in de press die Almonte neerzet. In de volgende aanval weet Eiffel de press wel te omzeilen en vinden ze Nathalie van der Doelen die met zeven seconden op de klok van bijna twee meter buiten de cirkel een prachtige regenboog loslaat. 66-63! En het redelijk goed opgekomen publiek gaat uit zijn dak. Het team houdt de emoties nog redelijk onder controle, en Arlen van Rens (de ex-Eagle) wordt met nog drie seconden op de klok naar de vrije worplijn gestuurd, maar blesseert zich bij die actie. Yuk Ling moet de vrije worpen vervolgens nemen en mist de eerste. Als vervolgens de tweede vrije worp niet eens de ring raakt lijkt de overwinning binnen voor Eiffel, maar zonder dat er iemand de rebound pakte blijkt het te vroeg inlopen toch hinderlijk geweest te zijn zodat er nog een kans komt voor Almonte. Ook die vrije worp wordt gemist, maar de snelle guard pakt haar eigen aanvalsrebound. Te snel naar oordeel van de scheidsrechters die terecht voor een lijnfout fluiten, waarmee de bal weer voor de thuisploeg is die in de laatste seconden geen gekke dingen meer doet en de overwinning binnenhaalt. Topscorers:
Eiffel: van der Doelen 18, Akerboom 13, Bronsema 12, Smits 8, de Leeuw 6, Bloemen 5, de Valk 4.
Almonte: de Kleijn 20, Rooke 11, Hofstraat 9, vd Berg 7, Bolk 6, van Rens 6, Smulders 2, Ng 1