EuroLeague Final Four 2012 Na afloop

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Olympiacos doet het gewoon! Achttien punten achterstaan in het derde kwart en dankzij een floater van Printezis winnen. De druiven zijn erg zuur in CSKA Moskou. Twee wedstrijden verloren over het gehele seizoen en nu als derde wedstrijd de finale.

Na het Russische seizoen is het exit voor mister Jonas Kazlaukas. Er was maar 1 opdracht voor de Litouwer en dat was de EuroLeague winnen. Heel helder en simpel. De sponsor schoof een doos met Roebels naar de club om Kirilenko te behouden en dan die grote beker te gaan pakken.

Dusan Ivkovic won in 1997 met Olympiacos de EuroLeague en gaat nu de boeken in als oudste coach die de EuroLeague won. Hij wilde niet mee werken aan de opdracht van Kazlaukas. Sterker nog, hij wilde de trofee nog een keer winnen. De laatste Europese prijs was in 2006 met Dynamo Moskou de Uleb Cup en toen speelde Papadopoulos ook mee. Hij behoort nu tot de selecte groep mensen die zowel de EuroCup als EuroLeague heeft gewonnen.

De klap is in Rusland heel hard aangekomen. Russische fans huilden op de tribune, de gezichten van de spelers spraken boekdelen. Kirilenko na afloop:”dit was de meest hartverscheurende verliespartij in mijn carriere”. Teamgenoot Teodosic is na zijn overgang nog steeds niet in staat om de felbegeerde beker te winnen. Over zijn spel werden weer stevige noten gekraakt. Teodosic is een zeer goede speler maar mentaal is het zeer twijfelachtig.

Marco van den Berg noemden hem toen ik eens met hem sprak over de EuroLeague een “pussy”.

De manier waarop Kazlaukas wegliep was die van balen. Hij wil weliswaar nog niet spreken van een gefaald seizoen. Na afloop was hij ook zeer kortaf:”we verloren in het tweede kwart de controle en langzaam aan maakten we meer fouten. Grote fouten in zowel de aanval als verdediging”, zei Jonas Kazlaukas.

“Onze turnovers, 7 in het eerste kwart draaide ons de nek om. Toen we binnen tien punten kwamen zei ik tegen de jongens van:’nu is het onze game’. Printezis scoorde een geweldige bal en daarmee wonnen we de prijs.”, aldus Dusan Ivkovic.

Vassilis Spanoulis is een van de weinige spelers die nu met de twee grote Griekse club de EuroLeague heeft gewonnen en de MVP van de finale werd. Een prestatie van formaat.

Leuk dat de Final Four zo’n uitkomst krijgt. De ploeg die vooraf als minst grote kanshebber werd ingeschat wint het toernooi. Een Israelische journalist vatte het mooi samen:”Drie kwarten lang 1 van de saaiste finales en 1 kwart meest memorabel”.

Super Final Four en nu op naar de O2 Arena in Londen in 2013!