In sfeerloos Martiniplaza wint Donar afsluitende wedstrijd in FIBA Europe Cup

De laatste wedstrijd in Europees verband dit seizoen voor Donar. Een wedstrijd om des keizers baard aangezien zowel Donar als Kapfenberg Bulls geen kans meer maken op de volgende ronde. Donar speelt vanavond opnieuw zonder Austin Luke en ook Thomas Koenis is er niet bij. De nieuwe spelers Gavin en Thomas gaan evenmin op het veld verschijnen.

In Oostenrijk werd het nog erg spannend aan het eind maar in Martiniplaza is Donar de gehele wedstrijd in control. Weliswaar is in de eerste helft Kapfenberg Bulls altijd op een kleine achterstand maar na de rust neemt Donar definitief afstand.

“Dat we altijd in controle waren kwam vooral door onze defensieve inspanning”, aldus coach Otten.

In die eerste helft is het vooral Donte Ingram die lekker op dreef is. Die zal uiteindelijk ook topscorer worden bij Donar. Maar het verschil in de 1e helft komt ook doordat Donar met 4 turnovers erg zuinig is op de bal.

Het verschil van 44-37 bij de rust wordt na de rust snel groter. Tempo zakt in en de spelers van Kapfenberg Bulls hebben meer moeite om nog ballen te raken. Zeker een van hun belangrijkste spelers Cigoja kan de bal niet meer door het netje laten vallen.

Dat is natuurlijk in het voordeel van Donar wat redelijk georganiseerd blijft spelen. Zo kan Donar in dat derde kwart de marge vergroten naar 68-55.

Het laatste kwart wordt vervolgens met 17-4 gewonnen van Donar en daarmee wordt het met 85-59 derde in de poule.

Nu komt er een kleine break en kan het team een beetje herstellen van de blessures.
“Door de nieuwe mannen kunnen we de komende tijd op hoge intensiteit blijven trainen. Verder is de break nu een mooie kans om een beetje te herstellen. Dat we niet door zijn in Europa is uiteraard heel jammer”, aldus Matthew Otten.