GasTerra Flames – Cantu

De derde wedstrijd in de EuroCup is voor de GasTerra Flames van cruciaal belang. Het doel is de volgende ronde en dan dient de tweeluik met Cantu gewonnen te worden. Tegen Galatasaray kwam de ploeg een punt te kort maar was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar niet de winnende ploeg.

GasTerra Flames start net als tegen de Turken erg goed en heeft een nieuwe driepunts schutter. John Turek is zijn naam, center van beroep maar na tien minuten al twee driepunters op het sheet. Hij neemt zijn ploeg aan de hand en het team loopt uit naar acht punten.

Halverwege het tweede kwart is het weer Nicolas Mazzarino die middels een driepunter Cantu op voorsprong zet. Het antwoord geeft Dourisseau met twee driepunters en zo gaat het op en neer. Heerlijke wedstrijd om te bekijken.

In het derde kwart lijkt Cantu er vandoor te gaan maar vlak voor het einde komt er een kantelpunt. Turek gooit zijn derde driepunter binnen bij 57-48 en GasTerra Flames dwingt veel turnovers af, pakt rebounds en steals. De spirit zit er goed in, GasTerra Flames strijdt voor de winst. De sfeer wordt nog beter als Bostain in de buzzer vanuit een onmogelijke positie de driepunter door het netje laat glijden. Daarmee een geweldig kwart van 22-11.

Het laatste kwart begint goed want de thuisploeg loopt uit naar 68-53. De sensatie hangt in de lucht. Geweldig block van Haryasz op de reus van 2.11 Denis Marconato. De oudgediende van 35 jaar met onder andere FC Barcelona op zijn cv is natuurlijk niet de minste om te verslaan in de lucht. De run aan het eind van derde kwart wordt gevolgd door een aarzelende start van vierde kwart.

De Italianen lopen in maar niet vergenoeg en onder druk van de schotklok moet Bauscher een schot nemen. Mist maar Ellis vangt en scoort en daarmee is de wedstrijd op slot gegooid. Eerste overwinning is binnen voor GasTerra Flames. Ellis na afloop:De eerste wedstrijd was een heartbreaker dus we verdienden de overwinning.

Robby Bostain speelde weer mee en wordt direct topscorer met 22 punten. Marco van den Berg:We mistten hem maar het is goed dat hij weer terug is.