GasTerra Flames – Den Helder Kings

Een voorsprong van 2-0 is een best-of-five is nog geen garantie op winst in de serie maar de kans dat je hem gaat winnen is wel groot. Maar GasTerra Flames is favoriet om met een clean sweep de serie af te sluiten.

Na enkele minuten in het eerste kwart is het al bijna duidelijk dat die clean sweep er gaat komen. Een hoge intensiteit en gretigheid helpt de thuisploeg goed te beginnen. Als de rookdampen zijn opgetrokken is het al 16-2 voor GasTerra Flames en nog vier minuten te spelen in dit kwart.

Alleen Jeroen van der List kan namens Den Helder Kings iets inbrengen maar verder is het vrij eenzijdig. Veertig minuten lang zo spelen lukt eigenlijk nooit. De Den Helder Kings kunnen in het tweede kwart en begin vierde kwart dan vervolgens vrij goed mee komen.

Maar het gat is natuurlijk wel al geslagen. Een gat wat in het vierde kwart in no-time wordt uitgebouwd tot over de dertig punten. Jean-Marc Jaumin:”Rogier Jansen besliste op eigen houtje dat het geen goed idee zou zijn als we dichterbij zouden komen en maakte het eigenhandig af”. En hoe, want in de rust nog geen punt achter zijn naam.

In minder dan tien minuten vier driepunters en een aantal veldscores en uiteindelijk topscorer van de ploeg. Maar toch gaat de titel van speler van de wedstrijd naar Thomas Koenis. Opgeleid in de jeugd van Den Helder maakte 16 punten maar ook 8 steals.

Aan de kant van Den Helder was het vooral Jeroen van der List die een redelijke wedstrijd speelde. De ploeg uit Noord-Holland kan met een opgeheven hoofd terug kijken op het seizoen.

“Vanavond was het teveel voor mijn jongens maar ben wel trots op wat ze hebben gedaan dit seizoen. Maar het eind van het seizoen zoals vanavond hadden we niet verdiend”, verteld coach Jaumin na afloop.

“We begonnen goed aan de wedstrijd en het laatste kwart was ook goed. Maar nu hebben we wel lang rust. Zeven tot acht dagen geen wedstrijd terwijl iedereen wil spelen. Ik heb geen idee hoe ik nu mijn spelers echt moet motiveren. Ze zijn zat van het trainen en je kan ook niet heel veel meer doen in deze dagen. We kennen Leiden goed en andersom daarnaast hebben zij thuisvoordeel. Zij hebben dus wel een betere uitgangspositie. We gaan van onszelf uit en moeten er gewoon elke game staan”, aldus de winnende coach Ivica Skelin.