GasTerra Flames – EiffelTowers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Ruim 3400 mensen zijn afgekomen op de eerste topper van het seizoen in eigen huis. Het is de eerste serieuze krachtmeting voor de thuisploeg Gasterra Flames. EiffelTowers heeft zijn groep Nederlandse spelers uitgebreid met Peter van Paassen en Stefan Wessels. Daarnaast is Rogier Jansen overgestapt van Groningen naar Den Bosch alleen zal hij niet spelen voorlopig. Hij brak afgelopen week zijn been en is zeker twee maand uit de roulatie.

Don Beck verrast vriend en vijand om te starten met een zone-verdediging. Een verdediging waar Gasterra Flames het moeilijk mee heeft. Ze starten daardoor stroef en wat ongelukkig en zo nemen de gasten direct de leiding. Het gaatje wordt nooit heel erg groot want door telkens een driepunter binnen te schieten blijft Gasterra Flames in de buurt.

Driepunters vallen zeer geregeld door het netje en zelfs na het fluitsignaal worden ze nog meegerekend. Sonny Waaldijk mag de eindstand van het eerste kwart op 21-27 zetten nadat hij na de buzzer een driepunter schoot. Het antwoord in het tweede kwart komt van Ross.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen Matrixx Magixx laat Steve Ross vanavond meer van zijn kwaliteiten zien. Langzaam aan begint EiffelTowers de grip kwijt te raken over de wedstrijd. De thuisploeg komt zelfs op gelijke hoogte na een driepunter van Bostain. Een block van Rozendaal op Stefan Wessels en vervolgens Dourisseau die de assist gretig aanneemt en het is 43-41. De rust stand wordt door Dean Oliver bepaald op 45-44.

Wij starten met een zone verdediging omdat we het atletisch vermogen van vorig seizoen missen om goed 1-tegen-1 te verdedigen. Daar werken we hard aan en dat moet ook wel want ik hecht veel waarde aan een sterke man-to-man-defense., aldus Don Beck.

Direct na de onderbreking start EiffelTowers weer in een zone maar het heeft minder effect. Twee denderende dunks van Richardson en Rozendaal en het driepuntersbal is weer begonnen. Steenvoorde en Dourisseau zijn succesvol van afstand.

Het regende driepunters in de wedstrijd en daar zit een verschil tussen de ploegen. De statistieken tonen geen grote verschillen tussen de twee ploegen. Behalve het aantal gemaakte vrije worpen voor EiffelTowers, punten vanaf de bank, driepunters voor Gasterra Flames en de rebounds.

We zijn verslagen op het gebied van de rebounds en dan vooral de aanvallende rebounds. We zijn vorig seizoen misschien maar vijf keer verslagen op het gebied van de rebounds. Rebounding is zeer cruciaal., is de conclusie van de EiffelTowers-coach.

Dean Oliver is een solide guard voor EiffelTowers en hij is de speler die zijn team in het spoor houdt. Op cruciale momenten maakt hij de noodzakelijke driepunters. Driepunter aan het eind van het tweede kwart en in het derde kwart zorgen er voor dat de teams dicht bij elkaar blijven. In het vierde kwart brengt Oliver met een driepunter het verschil terug na twee punten, 71-69. Daarna is het over en sluiten en gaat de thuisploeg zijn vijfde overwinning op rij veilig stellen. Driepunters van Bauscher, Ross en tweemaal Bostain is het eind van de pot. Bij 85-71 en nog ruim drie minuten te spelen is het gat te groot geworden.

Als Oliver vervolgens met zijn vijfde fout naar de kant moet staan er vijf Nederlanders op het veld tegenover vijf Amerikanen. De gasten komen nog iets terug maar verder dan 93-82 komt het niet.

Zoals eerder benoemd is het verschil points off the bench behoorlijk. Daarnaast is de gemiddelde speeltijd bij EiffelTowers iets hoger dan bij Gasterra Flames. Oftewel de rotatie, diepte van de bank, van Gasterra Flames lijkt een belangrijk wapen op de weg naar het behalen van prijzen.

Ik ben zeer tevreden met het resultaat. De reden dat Darian Townes in het laatste deel minder speelde kwam omdat hij niet mee wilde spelen in onze verdediging. Als je dat weigert kom je op de bank.