EuroLeague Top16 week 4

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na een weekje geen EuroLeague zijn de sterren weer terug op de velden. Weer een ronde met spannende wedstrijden alhoewel er maar een paar echt spannend waren. De eerste nederlaag van Fenerbahce Ulker kwam pas tot stand na overtime. Zalgiris Kaunas neemt het nu serieus om toch nog kansje te hebben op de Top8.

Die andere spannende pot was Panathinaikos tegen Caja Laboral. Twee teams die kans maken op de Top8 waarbij de Grieken al bijna geplaatst zijn. De Grieken hadden in het begin van de game geen moeite met de Spanjaarden. Daarna een heerlijke puntje-puntje game. Antonis Fotsis zette zijn ploeg op het juiste spoor en verdiende er deze week de titel MVP van de week mee.

Doordat Lietuvos Rytas thuis won van Malaga is Caja Laboral nog niet zeker van de Top16. De club uit Malaga is inmiddels uitgeschakeld.

Groep F met nog een Spaanse club, FC Barcelona, is volledig beslist. Maccabi Tel Aviv en de Spanjaarden zijn door. De coach van Tel Aviv heeft aangekondigd tot en met 2012 hoofdcoach te blijven van het Russische nationale team.

De topper Efes Pilsen tegen Real Madrid was na kwart 1 al geen topper meer. Een ijzersterke verdediging van Real Madrid maakte het onmogelijk voor de Turken om een kans te hebben op de overwinning. De ploeg van Ettore Messina is daardoor geplaatst voor de volgende ronde. Doordat Montepaschi Siena thuis van Partizan Belgrado won zijn de Turken gezakt naar plaats drie in de poule.

Ondanks dat Olympiakos en Fenerbahce Ulker nog niet officieel geplaatst zijn is de kans dat ze de Top16 niet halen erg klein. Inmiddels is bekend dat Olympiakos hun center Bourissis voor een maand moeten missen. Hij heeft een vinger gebroken. De Griek bracht zijn ploeg op stoom in de wedstrijd tegen Power Electronics Valencia en mocht daarna bijna niet meer spelen.

Komende week zijn er weer een drietal toppers te zien. Het begint met een Spaans onderonsje tussen Caja Laboral en Malaga. Ondanks dat Maccabi Tel Aviv en FC Barcelona al geplaatst zijn is het nog steeds zeer interessant om te zien of de Spanjaarden weer kunnen winnen. De vorige ontmoeting was een wedstrijd om van te smullen.

In groep G zal de beslissing vallen in het duel tussen Efes Pilsen en Montepaschi Siena. De winnaar is zo goed als zeker door naar de Top16. Aangezien de kans nog steeds aanwezig is dat ze uiteindelijk gelijk eindigen kan een groot verschil in de uitslag de doorslag geven.

Fenerbahce Ulker tegen Olympiakos is ook een interessante wedstrijd. De ploeg van Spahija maakt de grootste kans zeker nu Bourissis geblesseerd is. Winnen is winnaar worden van de groep en Top8 spelen.

Helaas duurt het nog een paar dagen maar dan kunnen we weer genieten van geweldige Europese wedstrijden!