GasTerra Flames – EiffelTowers Den Bosch

Een week na de thuisoverwinning tegen titelkandidaat ZZ Leiden staat de volgende titelkandidaat op de stoep. Het team uit Den Bosch is waarschijnlijk samen met Groningen en Leiden de teams die voor de titel gaan strijden. De overwinning spoelde de nasmaak van de wedstrijd tegen Zwolle definitief weg. Een dag later verbaasde reacties na prikkelende uitspraken.

Prikkelende uitspraken of geen uitspraken, uiteindelijk geldt het resultaat en GasTerra Flames begint gewoon als koploper in deze wedstrijd. De ploeg uit Den Bosch is met Wesley een heerlijke speler rijker.

Ondanks de goede spelers is er in de eerste helft weinig te genieten van EiffelTowers. GasTerra Flames loopt over de gasten heen en lopen uit tot 21 punten. Na rust is het gedaan met de voorsprong en een denderend 7-25 kwart van Eiffel Towers brengt het terug tot 48-45.

Andermaal is het een wedstrijd voor GasTerra Flames waarbij het team goed start maar in de tweede helft diep terug zakt. De EiffelTowers komen zelfs terug tot 1 punt. Dourisseau pakt dan de handschoen op en neemt zijn team op sleeptouw. Zeven punten en een belangrijke rebound zet zijn team weer op het juiste spoor.

Raoul Korner merkt op dat zijn ploeg al meerdere wedstrijden pas na vijftien minuten op dreef komt. We moeten in het ritme komen en daar ligt dus een taak voor mij. Kees Akerboom heeft geen punten. Kees is een indicator voor hoe wij onze aanvallen uitvoeren. Geen punten voor hem betekent meestal dat wij onze aanvallen niet goed uitvoeren.