EuroLeague 2011-2012 is weer van start!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Inmiddels zijn de eerste twee speelronden voorbij in de EuroLeague. De competitie wordt ieder jaar interessanter. In het nieuwe seizoen is het vooral interessant geworden door de komst van veel NBA-sterren. Zij zoeken nu hun heil in Europa vanwege de lock-out. Opmerkelijk is dat de Europese NBA-sterren allemaal terugkeren naar hun geboorteland.

Een van die spelers is Kirilenko en zijn komst naar CSKA Moskou is van grote waarde. De topploeg uit Moskou beleefde vorig seizoen een dramatisch EuroLeague-seizoen. Het was zelfs een afgang en dit seizoen is de bezem door de ploeg gehaald. Nu staat er met Kryapa, Kirilenko, Teodosic, Siskauskas en Krstic en talent Shved een geweldig team.

CSKA Moskou behoort weer tot de kandidaten voor de Final Four. In de afgelopen jaren is er een trend te zien dat een aantal competities steeds sterker worden. Montepaschi Siena haalde afgelopen seizoen de Final Four maar dat dit seizoen best nogmaals kunnen gaan gebeuren. Indien Siena het niet redt dan is het mogelijk Armani Jeans uit Milaan.

De Italiaanse en Turkse competitie zijn flink in opkomst in de laatste seizoenen. Mijn persoonlijke verwachting is dat de Griekse teams het iets minder zullen gaan doen. De financiele problemen in het land beginnen nu ook de sportclubs te treffen. De transfer van oudgediende Jasikevicius

Ploegen uit Spanje waaronder FC Barcelona en Real Madrid gaan het gewoon goed doen. Caja Laboral, Malaga en nieuwkomer Bilboa zullen vast wel wat wedstrijden winnen maar zullen de Final Four niet halen.

Een andere nieuwkomer is Unics Kazan en de ploeg zal het goed gaan doen maar door het vertrek van Maciej Lampe naar Caja Laboral is het team wel sterk. Lampe daarintegen zit nog wel even op de bank bij de Spaanse ploeg want hij is nog steeds geblesseerd.

De eerste twee MVP van de week titels zijn al uitgedeeld en mogelijk toevallig beide vergeven aan NBA-spelers. Kirilenko was met zijn 17 punten en 15 rebounds erg op dreef in de openingswedstrijd van het seizoen in Kaunas. Kaunas ontsloeg na die wedstrijd coach Zouros. Gerucht is nu dat Trifunovic de nieuwe coach gaat worden. Hij heeft eerder in Litouwen gecoacht bij Lietuvos Rytas.

Nicolas Batum is in week twee verkozen tot MVP. Terecht als je met 26 punten en 8 rebounds een belangrijke inbreng hebt in de overwinning van je ploeg. Batum is een mooie speler om naar te kijken en zo lopen er nog veel rond in de EuroLeague.

Domercant, een voormalig topscorer in de Uleb Cup, is nu actief in de EuroLeague voor Unics Kazan. Sonny Weems van Zalgiris Kaunas is nog zo”n echte scorer en bij CSKA loopt de guard, Milos Teodosic, van het jaar rond. Milos Teodosic.

Wedstrijden om te gaan kijken voor komende week zijn: Maccabi Electra Tel Avid-Real Madrid, Emporio Armani Milaan Anadolu Efes Istanbul en Montepaschi Siena tegen Galatasaray Medical Park Istanbul.