GasTerra Flames – EiffelTowers Den Bosch

GasTerra Flames wint van All-Star team Zuid

Ruim 3000 mensen zijn aanwezig bij de tweede thuiswedstrijd tegen EiffelTowers Den Bosch. Een belangrijke wedstrijd voor de thuisploeg want bij een nederlaag wordt het gat met de koploper uit Den Bosch groter.

Daarnaast heeft GasTerra Flames afgelopen week een kostbare nederlaag geleden in Weert dus het team is er op gebrand om te laten zien dat het een incident was.

De start is voor de bezoekers die een klein gaatje slaan van vier puntjes. Opvallende speler is dan Tai Wesley die na 8 minuten spelen al 10 punten achter zijn naam heeft staan. Een andere opvallende naam, Rogier Jansen, laat ook weer van zich spreken.

De onsportieve fout voor de guard doet GasTerra Flames op temperatuur komen en de intensiteit gaat omhoog. In de buzzer schiet dezelfde Jansen er een driepunter in en eindigt het kwart bij 20-24. Jansen zal uiteindelijk met twee onsportieve fouten het veld verlaten en kan een schorsing van mogelijk meerdere wedstrijden tegemoet zien.

Raoul Korner:Ja het schorsen van Jansen is vervelend maar niet onoverkomelijk.

Maar de mannen van Hakim Salem zijn echt op stoom geraakt en in het tweede kwart wordt er afstand genomen van EiffelTowers Den Bosch. Het verschil is uiteindelijk acht punten bij de rust.

Zoals vaker dit seizoen kan GasTerra Flames heel erg wisselvallig zijn tijdens een wedstrijd en slap beginnen aan een kwart. Kwart drie is hier weer een voorbeeld van. EiffelTowers loopt in enkele minuten in en halverwege is het gelijk. Vanaf dat moment is het tot aan de laatste seconde een puntje-puntje wedstrijd en geven de ploegen elkaar geen enkele ruimte.

Bijzonder detail is dat de man die het seizoen verdedigend niet sterk is gestart de steal van de game pakt. David Bell pakt op 1:55 van het eind en de stand 82-79 een steal en gaat voor de easy lay-up en breng het gat op vijf punten. De game is beslist en GasTerra Flames komt weer op gelijke hoogte met EiffelTowers Den Bosch.

Peter van Paassen zal nog tot eind februari niet in actie komen voor zijn ploeg.