GasTerra Flames – Lasaulec Aris

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Voor de thuiswedstrijd tegen Lasaulec Aris zijn de mensen richting Martiniplaza gekomen. Ruim 3800 mensen, dus bijna vol huis, supporten een van de twee teams. De wedstrijden tussen deze twee teams zijn al jaren zeer interessant.

De vorige twee ontmoetingen werden telkens door de thuisploeg gewonnen. De wedstrijd in Leeuwarden werd door de ploeg van Braal ruim gewonnen.

GasTerra Flames start sterk en Lasaulec Aris erg stroef waardoor Erik Braal na anderhalve minuut al een time-out aanvraagt. Het heeft effect want snelheid wordt opgeschroefd in de aanval en Lasaulec Aris komt nu makkelijker door.

Onder leiding van Sanchez en Jeter aan de zijde van Aris ontspint zich een heerlijk potje basketbal. Regelmatig staan de ploegen gelijk wat natuurlijk de amusementswaarde ten goede komt.

In de rust valt op dat GasTerra Flames weer slecht kan scoren vanaf de vrije worp lijn maar dat het in de rebound beter is. Opvallend is vooral Koenis die de laatste weken een zeer sterke indruk achterlaat en weer een double-double achter zijn naam mag noteren.

Lasaulec Aris blijft lekker schieten en dan voornamelijk Lance Jeter die de wedstrijd eindigt met 22 punten. Aan het eind van het derde kwart komt Leeuwarden andermaal op voorsprong en lijkt GasTerra Flames uit de flow.

Jessey Voorn krijgt de geest en pakt tweemaal de bal af van zijn tegenstander en helpt zo zijn team weer op de rit te krijgen. Lasaulec Aris moet op een paar minuten voor het eind capituleren want de foul trouble is te groot geworden en met Adako en Poels aan de kant is het niet meer te doen.

Inside worden de gasten volledig weggespeeld. GasTerra Flames pakt 46 rebounds en bij de gasten blijft de teller steken op 25.

Hakim Salem is na afloop ook duidelijk:dit had beter gekund en het was ook zeker niet de mooiste wedstrijd sinds de winterbreak. Ruim twintig rebounds meer maar met zeven punten verschil winnen is enigszins mager.

Voor Braal en zijn mannen is het zuur want ze begonnen het seizoen goed maar de vorm is nu helemaal weg. We zoeken weer naar de vorm en als je die niet hebt moet je dus knokken. Dat hebben we wel gedaan en we kunnen wel met opgeheven hoofd naar huis.

Komende dinsdag is de eerste kwart-finale voor de NBB Beker. De beker is belangrijk voor de Groningse ploeg maar er zijn wel wat zorgen. Bell, De Randami en McCleery hebben allemaal wat lichte blessures maar spelen mogelijk dinsdag weer mee.