GasTerra Flames – EiffelTowers Den Bosch

Thuis winnen en je gaat door naar de finale is de opdracht voor GasTerra Flames. De winst in wedstrijd een was een kadootje volgens de coach van EiffelTowers. Wedstrijd twee werd een duidelijke overwinning voor EiffelTowers Den Bosch en wordt match point uitgedeeld in Groningen.

Na anderhalve minuut wordt het stil in Martiniplaza. MVP van het seizoen Jason Dourisseau valt ongelukkig en verlaat met veel pijn het veld. Dourisseau was in het begin van wedstrijd 1 erg belangrijk voor het team. Matthew Otten neemt zijn plek in.

GasTerra Flames vangt het verlies goed op en na een korte periode van achterstand komt de thuisploeg op voorsprong. Een voorsprong die het niet meer weggaat maar niet makkelijk kan uitbreiden.

In wedstrijd 1 was het reboundverschil aanzienlijk en in deze pot ook. Bij de rust al 16-4 in aanvallende rebounds en een stand van 33-31. Dat is wel erg bijzonder en een puike prestatie van EiffelTowers. Stefan Wessels en Frank Turner zijn erg productief en vooral Turner pakt een aantal belangrijke steals.

Maar er zijn nog meer overeenkomsten met de eerste wedstrijd. Robby Bostain scoorde toen veel punten in het laatste kwart. In het derde kwart komt die andermaal los en met 9 punten breekt hij het verzet van EiffelTowers Den Bosch.

Na kwart drie is het 58-48 maar op het veld is het duidelijk te zien dat het verschil is gemaakt. GasTerra Flames wint uiteindelijk ruim en gaat aan de leiding in de serie met 2-1.

Marco van den Berg vindt dat zijn team voor het eerst hun stijl heeft kunnen spelen. Raoul Korner:Het verschil zat in de tweede helft. We speelden mat, niet meer solide en te gehaast. Rebounds is het meest gebruikte woord in de afgelopen dagen.