GasTerra Flames – EiffelTowers Den Bosch

Ruim 3300 mensen zijn afgekomen op het verjaardagsfeestje van Djoenie Steenvoorde. Zijn grootste wens zal natuurlijk winst zijn in de eerste wedstrijd van de halve finale.

Winnen in Groningen is niet een eenvoudige opgave. De laatste wedstrijden in Martiniplaza vielen ten prooi aan de thuisploeg. Play-offs zijn anders en prestaties in het reguliere seizoen doen niet meer ter zake. Daarnaast staan wedstrijden in de play-offs bekend om veel spanning en minder fraai spel.

Spannend is deze eerste ontmoeting in de halve finale absoluut. Een prachtige game waarbij GasTerra Flames heel goed start. Jason Dourisseau brengt zijn team op 8-2 maar na de eerste time-out van EiffelTowers wordt het soepele spel minder.

Wij controleerden de game vanaf minuut 5/6, aldus coach Korner.

Mede doordat de ballen niet vallen ontstaat er geen groot gat en komt EiffelTowers bijna gelijk. Aanvallende rebounds pakken is mede de reden voor dat GasTerra Flames op kop blijven. Na de rust loopt de rebounding minder en dan komt EiffelTowers goed op dreef.

Vooral Stefan Wessels komt los en zijn team neemt zelfs een voorsprong van 8 puntjes. Halverwege het vierde kwart is het nog steeds EiffelTowers wat aan de leiding gaat. Het wordt al stiller in Martiniplaza want het zit er aan te komen. Een nederlaag in game een thuis in de halve finale.

Robbie Bostain gelooft in zijn kansen om te winnen en vijftien punten van hem in 10 minuten helpen GasTerra Flames over het dooie punten. Haryasz en Dourisseau komen daardoor ook weer in beeld en drie minuten voor het eind is het momentum terug bij de thuisploeg.

Twee dure turnovers helpt GasTerra Flames enorm en topscorer bij Den Bosch, Stefan Wessels, krijgt op 1:10 een onsportieve fout. Dourisseau aan de vrije worplijn en zo gaan de gastheren er uiteindelijk met de winst van door.

We hebben Groningen een gunst gedaan door ze te laten winnen. Zij hadden 20 aanvallende rebounds meer en toch blijven we de bovenliggende partij., aldus coach Raoul Korner.

Twintig meer aanvallende rebounds, Bostain vijftien punten in een kwart en een dramatisch driepunts-schotpercentage voor GasTerra Flames.

Die schoten baal ik maar we pakken wel ruim meer aanvallende rebounds. Waar ik het meest bezorgd om ben is mijn bank. Ze moeten nu echt eens gaan opstaan en het team verder helpen. Dinsdag weer een game en verder kijk ik nog niet, verteld Marco van den Berg na afloop.