GasTerra Flames – Friesland Aris

De noordelijke derby tussen GasTerra Flames en De Friesland Aris is wederom interessant. Sinds deze week is bekend dat beide coaches volgend seizoen niet meer in dienst zullen zijn van huidige club. De laatste nederlaag van GasTerra Flames was de uitwedstrijd tegen dezelfde ploeg.

De eerste minuten gaven nog de indruk dat de game tussen GasTerra Flames en De Friesland Aris gelijk op zou gaan. Tot 16-16 blijven de gasten bij en dan een 22-0 run en wordt het een wedstrijd zoals vorige week. Eenvoudig loopt de ploeg van Marco van den Berg weg en bij de rust is het 60-35 en wedstrijd gespeeld.

Na de rust wordt het gat steeds groter en kunnen de ruim 3.000 bezoekers genieten van mooie acties. Een van de showmakers is Dourisseau met een geweldige dunk of de alley-oop van Bekkering. Mark Sanchez is een van de gangmakers bij De Friesland Aris. De club wil hem graag voor nog een seizoen behouden. Sanchez wordt topscorer van de wedstrijd met 19 punten en heeft talent.

Uiteraard is Pete Miller teleurgesteld. Niet een goede wedstrijd uiteraard en je zag nu duidelijk het verschil in kwaliteit tussen deze teams. Groningen is absoluut favoriet voor de titel.