EuroLeague Top16 week 3

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wat een prachtige week was het weer in de EuroLeague. Week drie zat vol met zeer spannende wedstrijden en de eerste beslissingen zijn gevallen. Het duel Real Madrid-Efes Pilsen zou de eerste kandidaat voor de kwart-finales op leveren. Na een zeer goed begin van de Turken gaan de Spanjaarden na overtime toch met de overwinning aan de haal.

Komende week mag Efes Pilsen het nogmaals proberen om van Real Madrid te winnen en dus dat is weer de topper van de komende speelronde. De Spaanse ploegen deden het erg goed in week 3. Caja Laboral won de topper tegen Panathinaikos en Unicaja Malaga won thuis van Lietuvos Rytas. Deze overwinning kwam moeizaam tot stand want de bezoekers gingen het overgrote deel van de wedstrijd ruim aan de leiding.

Power Electronics Valencia had helemaal niets in te brengen tegen Olympiakos. Dat ziet er dus niet gunstig uit voor de volgende ronde. Olympiakos en Fenerbahce zullen zich waarschijnlijk gaan plaatsen voor de kwart finales.

De spraakmakers Union Olimpija zijn in Israel even erg hard op hun plaats gezet door een ontketende Maccabi Tel Aviv. Onder leiding van Jeremy Pargo was het na kwart 1 al 28-10 en in het laatste kwart zelfs 33-18. Voor Union Olimpija ziet het er naar uit dat de droom om nog verder te komen volgende week uit elkaar zal spatten. Jammer maar het blijkt nu ook maar weer dat je echt een heel goed team moet hebben om ver te komen in de EuroLeague.

GasTerra Flames heeft dat al ondervonden bij de kwalificatie-reeks. De club heeft ook besloten om zich voor komend seizoen niet weer in te schrijven voor de voorrondes van deze competitie. Uiteraard is dit alleen aan de orde als de club de titel prolongeert.

De wedstrijd Efes Pilsen-Real Madrid is de topper voor komende week. Week vier zal meer beslissingen gaan brengen. Voor ploegen als Montepaschi Siena, Union Olimpija en Power Electronics Valencia is het de cruciale week. Lottomatica Roma, Partizan Belgrado en Zalgiris Kaunas zijn eigenlijk nu na week drie al uitgeschakeld.