GasTerra Flames – Magixx playing for KidsRights

Een bewogen week heeft de ploeg van Hakim Salem achter de rug. Tweemaal winnen maar toch een enorme kater omdat het uitgeschakeld is voor de beker. Wesby is er niet bij wegens ziekte, Defares en McCleery nog geblesseerd. Koenis is eigenlijk ook nog ziek evenals de coach.

We hebben afgelopen week in een hal gespeeld waar de verwarming niet aan kon en ik heb kinderen thuis die ziek zijn, verteld Hakim Salem die van zijn fysio medicatie heeft gekregen.

De tegenstander van vandaag is de altijd offensief ingestelde ploeg uit Wijchen en die zijn weer compleet.

Magixx playing for KidsRights is offensief erg sterk met Acker en Hargrove. Vooral die laatste is lekker op dreef in de eerst helft. Veel spelers eindigen een wedstrijd met maar 18 punten maar hij doet het in twintig minuten.

Mede door zijn aanvallende impulsen starten de bezoekers erg sterk en geven ze hun tegenstander het nakijken. Halverwege kwart 1 is het 4-14 en doet wat Hakim Salem moet doen. In de time-out wordt orde op zaken gezet en na een 13-0 run van GasTerra Flames staan de ploegen weer naast elkaar.

Daarna is het stuivertje wisselen en qua topscorer ook. Hargrove topscorer of toch De Randamie. De power forward scoort 19 punten in het eerste bedrijf. Maar na de rust droogt de score voor Hargrove op en De Randamie gaat in een lager tempo verder.

Na de rust nemen Bell, Voorn en vooral Dourisseau het voortouw. Magixx playing for KidsRights heeft genoeg kansen in het derde kwart om in te lopen maar ze zijn ongelukkig met de schoten. GasTerra Flames blijft zo op 10 punten voorsprong hangen.

In het laatste kwart gaat het tempo verder omhoog en valt het team van Michael Schuurs uit elkaar.

Niet fantastisch en ik baal dat we in het laatste kwart uit elkaar vallen.

Vooral de broertjes Bekkering proberen er nog iets van te maken en tonen veel werklust maar de Groningse machine is op stoom. Er is zelfs ruimte voor gallery play en twee schitterende dunks voor Dourisseau. Voorn mag het slotstuk afmaken met de score op 100 punten zetten en Hargrove heeft met een dunk de laatste actie van de game.

Ik heb genoten af en toe en het was een amusante wedstrijd. Beter dan Eiffel of welke medicatie dan ook, is de mening van Hakim Salem.