Grote teleurstelling na uitschakeling in de NBB Beker door Stepco Weert

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De generale repetitie afgelopen zaterdag verliep goed. In Groningen was iedereen optimistisch want tegen Weert 14 punten goed maken is te doen. De bezoeker missen Anderson en Van Kempen dus zijn stevig uitgedund.

“Fletcher is absoluut een goede aanvulling en hij is nog maar kort bij ons maar brengt veel voor het team.”, aldus Jim Meil.

Aan Groningse zijde is Defares geblesseerd maar start wel. In de rust is het toch voor hem voorbij evenals Koenis die tijdens de game geblesseerd raakt na een botsing.

Erg vervelend van de rotatie wordt erg smal qua lange mannen want Wyatt haalt het eind van de game niet. Een game die erg slow startte maar waar GasTerra Flames wel een enorme inspanning levert om de defensie strak te houden.

Dat lukt in het eerste kwart erg goed maar de turnovers die het oplevert worden slecht benut. Stepco Weert kan zo toch in het spoor blijven en het tweede kwart gaan de remmen iets meer los. Defensief nog steeds een behoorlijke game maar het gat is niet groot bij de rust.

Spanning stijgt dus of het gaat lukken voor de Groningse basketbalploeg. Jessey Voorn brengt temperament in de ploeg en in het derde kwart lijkt GasTerra Flames weg te gaan lopen. Alleen het gat loopt nooit verder op dan tien punten. Dat is dus niet genoeg en dan begint de ploeg te forceren.

Voor de ploeg van Salem opvallend veel persoonlijke fouten die ervoor zorgen dat Stepco Weert vanaf de vrije worplijn dichterbij kan lopen. Iets wat ze slecht doen. Een schotpercentage van 51% vrije worpen is echt eredivisie onwaardig. In het laatste kwart waar het er om gaat worden dertien ballen gemist van dichtbij.

“Verdedigend was het solid maar offensief was het belabberd. We speelden niet vrijuit genoeg en kwamen niet los. Ik ben diep, diep teleurgesteld. Ik hoop dat mijn instructiebord nog heel is. Die beker is heel belangrijk voor ons. Eigenlijk kan ik niet beschrijven hoe ik me voel maar zover had het nooit moeten komen”, aldus een teleurgestelde Hakim Salem.

Topschutter Harman deelt in de malaise maar zijn laatste twee vrije worpen zijn de belangrijkste van de game. Een game die tot verlenging wordt gebracht door een score van Bell in de laatste seconde. De spanning die het laatste kwart met zich mee brengt vergoed veel voor vooral een offensief beroerde game.

“Ondanks de vele missers in het laatste kwart maakt Harman de belangrijkste vrije worpen wel. Voor ons vertrouwen is het goed dat we zo”n week hebben gehad met twee overwinningen en plaatsing voor de volgende ronde in de NBB Beker. Het vertrouwen was na de nipte nederlagen aan het begin van het seizoen behoorlijk verminderd.”, aldus Jim Meil.

In de verlenging is het Harman die zijn vrije worpen wel maakt en GasTerra Flames die vooral zijn aanvallen ziet mislukken. Na vijfenveertig minuten spelen is de teleurstelling voelbaar in Martiniplaza. Uitschakeling door Stepco Weert is een feit.

De tweede prijs is nu uit het zicht en rest alleen nog een kans op het landskampioenschap.