EuroLeague Top16 week 1 (2)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De eerste ronde van de EuroLeague Top16 is gespeeld en wat een geweldige wedstrijden! De game of the week FC Barcelona tegen Maccabi Tel Aviv was genieten. De Spaanse club toonde zijn kwaliteit en ze zijn weer goed op weg naar de Final Four.

In de groepsfase werden er een aantal coaches vervangen en dat leverde direct een verbetering op in de resultaten. Tot zover in de Top16 kan dat nog niet gezegd worden van Unicaja Malaga waar na een aantal seizoen Aito Garcia Reneses is vervangen door Chus Mateo en in Rome is Saso Filipovski.

De eerste wedstrijd onder Filipovski had gewoon gewonnen moeten worden. Maar Kenny Gregory wilde winnen en dankzij zijn 9 punten in 4 minuten werd een zeven punten achterstand omgezet naar een overwinning. Gregoy is uiteindelijk verkozen tot MVP van de week. Ricky Rubio gaf in de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv 8 assists en Juan Carlo Navarro had een persoonlijk seizoensrecord met 24 punten.

Panathinaikos heeft zijn visitekaartje afgegeven in de Top16 evenals Real Madrid en Fenerbahce. Ploegen geleid door Neven Spahija doen het altijd goed. In de uitwedstrijd tegen Olympiakos wordt het Griekse powerhouse ruim verslagen. De Turkse ploeg heeft zich vlak voor de Top16 nog met een opvallende naam versterkt. Sarunas Jasikevicius is aangetrokken om de problemen veroorzaakt door blessures te verminderen. Zeer opvallend aangezien Sarunas vlak voor het eind van het reguliere seizoen als nieuwe aanwinst van Lietuvos Rytas was gepresenteerd.

Komende week zijn er weer spannende wedstrijden te verwachten maar geen echte krakers. De wedstrijd Montepaschi Siena tegen Real Madrid wordt bepalend voor de groep.