GasTerra Flames – Rotterdam Basketball

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Net zoals twee weken geleden is La’Shard Anderson niet van de partij. De topscorer van de DBL mist dus andermaal de game tegen GasTerra Flames. Voorn en Koenis zijn weer terug in de ploeg van GasTerra Flames.

In de game tegen Rotterdam Basketball spelen ze weer mee om wedstrijdritme op te doen. De verwachting is dat GasTerra Flames niet heel diep hoeft te gaan om te winnen.

Twee weken geleden werd het een hele eenvoudige overwinning thuis. In de eerste twee kwarten lijkt het erop dat het een andere wedstrijd is dan twee week geleden.

Rotterdam Basketball knokt zich weer terug van 22-9 naar 31-27. Filipan heeft een aantal kansen om het gat nog kleiner te maken maar verzuimt. In de laatste twee minuten van het tweede kwart schroeft GasTerra Flames het tempo op en loopt ineens uit.

“Ik had in het tweede kwart vijf bankspelers ingezet en dat brak ons ritme. Mijn fout en moest dus uiteindelijk de starters weer terug brengen in de game.”, aldus Skelin.

Aan Rotterdamse zijde wordt de kar vooral getrokken door Matthew Otten en Filipan. Na afloop verteld coach Steenmetz dat Robbert Krabbendam de selectie verder zal versterken.

Na de break is de wedstrijd toch wel anders en is het vooral eenrichtings-verkeer. Binnen no-time maakt GasTerra Flames het verschil. Slagter en ook Voorn schieten vanuit alle hoeken raak en zo komt de ploeg van Skelin aan 62 punten na drie kwarten spelen.

“In de voorgaande wedstrijden thuis is onze intensiteit voor en na de rust verschillend. Het lijkt wel alsof het een langere warming-up is. Dat moet wel anders want in de play-offs kan dat problemen opleveren.”, vindt Ivica Skelin.

Het is niet de eerste keer en vanavond maakt het ook weinig uit. In het laatste kwart komen de bankspelers van GasTerra Flames weer in de game. Rotterdam Basketball loopt daardoor niet nog meer averij op. Maar de wedstrijd is natuurlijk al lang gespeeld.

Steenmetz vindt de game vergelijkbaar met twee weken geleden. “Het is moeilijk voor de jongens zonder Anderson. Twee weken terug een soort gelijke game. Vanavond spelen we minder chaotisch maar aan de laatste twee minuten in het tweede kwart zie je goed dat we in ontwikkeling zijn. Maar we hebben dus iets beter gespeeld dan de vorige keer. Elke keer leren we meer en als klein team kom je zo wel verder.”

“De bekerwedstrijd tegen Leeuwarden is erg belangrijk voor ons dus daar gaan we nu naar toe werken”, aldus Steenmetz.

Voor GasTerra Flames staan er duels tegen Leiden, Den Helder en Zwolle op het programma dus een pittige periode.