GasTerra Flames – SPM Shoeters

De Martiniplaza is minder gevuld als tijdens de wedstrijd tegen Weert. De fans die er nu wel zijn zullen een wedstrijd zien die meer spanning heeft. SPM Shoeters en GasTerra Flames zijn samen met Landstede Zwolle de beste ploegen in de DBL. Grote namen bij SPM Shoeters zijn natuurlijk Gonzalvez en Wesley.

Wesley eist al een aantal wedstrijden de hoofdrol op qua scores binnen zijn team. Vanavond krijgt Tai Wesley ook meer dan genoeg aandacht. Na een minuut laat de Amerikaan al zijn tweede fout noteren.

Een aderlating voor Sam Jones en zijn mannen maar de ploeg raakt niet van slag. Na een kleine voorsprong van GasTerra Flames pakt SPM Shoeters de leiding in de game. Geen van beide ploegen kan een gaatje slaan. GasTerra Flames komt wel telkens op gelijke hoogte maar kan niet door stoten.

SPM Shoeters scoort telkens als het gelijk staat een driepunter. Maar in de rust laten de statistieken zien dat GasTerra Flames de basket pot dicht heeft.

De opening is bijzonder want de man waar het omdraait bij SPM Shoeters gaat na een minuut al zitten. Tai Wesley begaat ver van de eigen basket tweemaal een fout. Maar dat brengt zijn ploeg niet van slag.

In een opstootje tussen Bekkering en Wesley slaat de vlam bijna in de pan. Tai gaat snel zitten met fout drie en de bank van de Shoeters krijgt een technische fout. Het geeft GasTerra Flames de kans op de laatste bal en in de buzzer glijdt die door het netje. Dourisseau een drietje en gelijke stand na kwart 1.

Het volgende kwart is het telkens GasTerra Flames wat achter de feiten aan loopt. Een kwart waarin Van der Ark bijna tien minuten mag spelen. In die minuten noteert hij een assist en zeven punten.
Maar hij laat ook tot ontevredenheid van Skelin zijn opponent lopen die vervolgens driepunters kan binnen schieten.

Skelin verteld dat die een kritische speech heeft gehouden in de kleedkamers tijdens de rust. “Ik was zeer ontevreden over de pick-and-roll. Dat heb ik ze verteld”.

Driepunters, het wapen waardoor SPM Shoeters aan de leiding blijft. Maar als de duimschroeven na de rust nog verder worden aangedraaid kantelt de wedstrijd. Na zes minuten in kwart drie maakt GasTerra Flames een 17-3 run en achteraf gezien beslissend voor de game. Slagter maakt in deze periode drie driepunters.

Tai Wesley, de man die vooral in negatieve zin opviel, speelt in het laatste kwart wel en laat nog wel zien dat die uiterst effectief is. In korte tijd verzamelt die tien punten bij elkaar. Het zal niet genoeg zijn voor SPM Shoeters.

GasTerra Flames slaat de aanval op de top twee dankzij de 85-69 overwinning succesvol van zich af.

Sam Jones baalt uiteraard van deze nederlaag. “We controleerden tot aan de rust. Daarna werd de druk verhoogd en wij deden het minder goed. Deze nederlaag zegt uiteraard helemaal niets over het vervolg van de competitie”.