GasTerra Flames – SPM Shoeters

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De Martiniplaza zit helemaal vol voor de laatste wedstrijd in het seizoen 2013-2014 van de Dutch Basketball League. De do-or-die-game in de finale tussen GasTerra Flames en SPM Shoeters.

In de hele serie wint de thuis spelende ploeg de wedstrijd. Maar in wedstrijd vijf was SPM Shoeters heel dichtbij een overwinning in Martiniplaza. Nu in wedstrijd zeven zal het moeten gebeuren willen ze kampioen worden.

Aan Groningse zijde kunnen Bekkering en Slagter hun tweede titel op rij pakken. Na hun overstap richting Groningen werd de ploeg ook wel CashTerra genoemd want door het grote geld zou de ploeg wel even kampioen worden. Gedurende het seizoen blijkt dat het geld niet ruim voor handen is. De ploeg is dominant in de competitie maar na de kwart finales in de play-offs moet het volle bak om te komen waar het nu staat.

Wesley, Gonzalvez en ook Akerboom werden samen al eens kampioen met Den Bosch en kunnen dus ook op herhaling.

Deze mannen en vooral Wesley laat in het eerste kwart zich goed gelden. Hij behaalt in no-time veel punten voor zijn ploeg. Tot aan het eind van het eerste kwart is het SPM Shoeters dat de dans leidt. Na de eerste ontbreking komt GasTerra Flames in zijn ritme en ontspint zich een gelijk opgaande strijd tussen de ploegen.

De strijd is intens tot aan de rust want na de thee duurt het een paar minuten en dan kunnen de boeken dicht. Een 11-0 run voor GasTerra Flames beslist de game en de volle Martiniplaza kan toeleven naar het laatste fluitsignaal. Weliswaar komen de gasten nog een beetje terug maar het is niet genoeg.

GasTerra Flames wint voor het eerste in clubhistorie in een seizoen beide prijzen. “Ik heb voorafgaand aan de play-offs de jongens gewezen op de banner voor de beker. Wij kunnen daar nog een banner bij laten plaatsen en dat is voor het eerst dan. Ik ben dus ook onwijs trots op dit team. Ik ben niet de beste coach maar toch hebben we het wel gedaan. Geschiedenis geschreven en dat is mooi. Daarnaast heb ik mijn medaille aan een supporter gegeven. Er zijn drie jongens die bij elke wedstrijd er zijn en die verdienen die medialle meer dan ik. Ik krijg er voor betaald, het is mijn beroep, voor hun niet.”, verteld de uiteraard hele blije Ivica Skelin.

Kees Akerboom is natuurlijk teleurgesteld maar wil nog wel even reageren na afloop. “Je moet realistisch zijn, zij waren het gehele seizoen beter. Wij hebben een heel hecht team maar moesten tegen hun diepere bank knokken. Het is zuur maar goed je moet wel realistisch blijven.”

Maandagavond 2 juni zal de Groningse formatie op het bordes van het stadhuis om 19.30 gehuldigd worden. Op dinsdag vertrekken alle spelers en coach weer naar hun thuisfront en gaat het zomerreces in.